Info

21. decembar 2023.21. dec 2023.
Polusezona pobeda Metaloplastike (foto: MP Eliksir fb)

Polusezona pobeda Metaloplastike (foto: MP Eliksir fb)

RUKOMET: SUPER LIGA SRBIJE

Zamah za proleće

Deo sezone bez kikseva. Više datih, manje primljenih pogodaka. Uspešan start u Evropi. Cilj plasmana u plej of praktično ostvaren
Ukoliko stavimo u drugi plan lični utisak, polusezona šabačke Metaloplastike Eliskir bila je bolja nego prethodna i o tome govore podaci. Nakon 14 rundi igrači Vladana Matića osvojili su dva boda više nego prethodne sezone u istom broju mečeva. Imaju dva trijumfa više, jednak broj poraza i isti rival je doneo taj poraz. Odnos postignutih i primljenih golova je bolji, a i učinak 13 trijumfa u 14 mečeva zvuči bolje nego 11 pobeda u isto toliko duela. Svakako poraz od Vojvodine ne može biti neočekivan, te u skladu s tim stoji konstatacija da su plavo-beli imali uspešnu sezonu do pauze, bez kikseva.

Borba za pozicije
Dinamo iz Pančeva ključni meč igra odmah na startu takmičarske 2024. kada gostuje u Leskovcu. To je i najteže gostovanje, jer će dočekati: Vojvodinu, Metaloplastiku, Partizan. Crno beli će dočekati Šapčane, Leskovčane, Vojvodinu, dok putuju u Pančevo. Dubočica mora u Beograd, a ugostiće Dinamo i Vojvodinu.

Jugović - MP Eliksir 21:16 (7:14)
Kać. Gledalaca: 300. Sudije: Popov (NS) i Ristić (Kikinda), Sedmerci: Jugović 5(3); MP 4(2). Isključenja: Jugović 4; MP 6 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 4(1), Alilović 4, Mirković 1, F. Milovanović 2, I. Milovanović, Gavašelišvili 1, Arsenović (12 odbrana), Damnjanović, U. Pavlović 3, Brajović 8, V. Pavlović, Papović, Petrović, Simić, Dakić 3.


Prvi tim ispod plej of crte daleko je devet bodova, četiri više nego što je to bio slučaj nakon 14 rundi prethodne sezone i praktično je doigravanje osigurano. Ipak, od februara Metaloplastiku Eliskir čekaju izazovi napretka. U Evropi dolazi odlični Valur, dok je na domaćoj sceni cilj jasan prolazak u finale plej ofa i povratak finalnom turniru Kupa, gde Šabac nije imao predstavnika prethodne sezone. Ostatak deluje teži, bar u odnosu na pratioce, jer u goste dolazi samo Vojvodina, dok Metaloplastiku očekuju gostovanja Dinamu, Partizanu, Crvenoj Zvezdi.

M. Dodić (foto: MP Eliksir fb)


-Vrlo smo zadovoljni urađenim do sada. U ovoj takmičarskoj sezoni do sada imamo 14 pobeda, jedan nerešen i poraz. Lepo je pobeđivati i želimo tako da nastavimo. Stekli smo važno iskustvo na evropskoj scenni, posebno mladi igrači. Uspeli smo da održimo niz pobeda i kada smo se suočavali sa povredama. Imamo odličnu atmosferu, nemamo strah od bilo kojeg tima, pripremamo meč po meč i tako želimo i na proleće da igramo Ciljeve koje smo istakli tokom leta želimo da ostavrimo i razmišljamo samo o narednom rivalu. Nastavljamo dalje i težimo unapređenju igre za prolećni deo – rekao je najbolji strelac ekipe Mateja Dodić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa