21. decembar 2023.21. dec 2023.
Mnogo rivala u plej of borbi (foto: Mačva – Mladost 2:0)

Mnogo rivala u plej of borbi (foto: Mačva – Mladost 2:0)

FUDBAL: FK MAČVA – JESEN

Kroz vizir statistike

Statistika ukazuje na uspešniji period u odnosu na prethodnu sezonu. Efikasnost ponovo problem. Odbrana među vodećim
U najvažnijem segmetnu Mačva je u 20 kola osvojila četiri boda više i plasirana je tri pozicije više u odnosu na sezonu ranije. Postigla je tri gola manje, ali i primila deset manje.
Šabačka Mačva je prema broju postignutih golova na deobi 11. i 12. mesta u Prvoj ligi. Snaga je u odbrani od koje je manje golova primio samo Tekstilac, a jednako puta su loptu u svojoj mreži gledali igrači: OFK Beograda i Smedereva. Interesantan je podatak da je Mačva postigla identičan broj golova kao poslednjeplasirani klub Novi Sad, a dozvilila rivalima jednako pogodaka kao i neprikosnoveni lider OFK Beograd.

Prethodne sezone
Mačva nije igrala u plej ofu ni pre dve sezone, prve nakon eliminacije iz Super lige. Onda je nakon 20 rundi imala šest bodova više nego sada, tri pozicije više bila na tabeli, postigla tri više gola, toliko više i primila, no to je već bio period pada forme Mačve i na kraju je ostala bez plej ofa. U šampionskoj sezoni 2016/17, nakon 20 kola Šapčani su imali 44 poena, gol razlika 30:13, dok je u sezoni 2014/15. kada je na koncu Mačva eliminisana u Srpsku ligu klub imao 20 bodova nakon 20 kola i gol odnos 14:18.


U poslednjoj trećini sezone, na proleće, Mačva gostuje u Inđiji, Leskovcu, Ubu, Užicu i Beogradu (Grafičar), dok dočekuje: Vršac, Metalac, Radnički (NB), Novi Sad i OFK Beograd.
Najbolji strelci tima su Martin Novaković i Pavle Radunović sa po četiri gola. Luka Pejović je postigao tri, dok su preostali strelci jednom matirali golmane rivala: Mijailović, Branković, Sladojević, Ugiagbe, Abdulahi i Peace.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa