21. decembar 2023.21. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Lider Zapadne Srbije Nemanja Pajić ocenio da je postignut uspeh

Donosili dobre odluke

Lider Pokreta Zapadna Srbija Nemanja Pajić istakao je na konferenciji za novinare u ponedeljak da je zadovoljan preliminarnim rezultatom na izborima, te da očekuju da će u novom u odnosu na prethodni saziv lokalnog parlamenta imati jednog odbornika više.

-Želim da se zahvalim sugrađanima koji su izašli u velikom broju, više od 63 posto njih glasalo je na izborima. Srpska napredna stranka (SNS) je pobedila na lokalnim i republičkim izborima i mi im na tom rezultatu čestitamo. SNS je praktično dva puta zaredom apsolutni pobednik ovih izbora sa više od polovine odbornika u parlamentu, tako da ima mogućnost i da sama bude u vlasti. Dobro je da je Pokret Zapadna Srbija ostvario jako dobar rezultat, iako su nakon prošlih izbora bile takve prognoze da nas neće biti i da nećemo uspeti da pređemo cenzus na narednim izborima. Ne samo da smo prešli cenzus, nego smo napravili treći rezultat u našem gradu koji je malo bolji nego na prošlim izborima. Pre tri godine smo doneli pravu i dobru odluku i to su sugrađani prepoznali. Prema nezvaničnim rezultatima, trebalo bi da imamo osam umesto sedam odbornika, koliko smo imali u prethodnom sazivu. Dobro je da su sugrađani razumeli našu odluku. Poštujemo volju sugrađana i birača- podvukao je Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


On je rekao da očekuje da će se nastaviti kontinuitet u vlasti i da će ista koalicija koja je u prethodne tri godine vodila grad to nastaviti da radi i ubuduće.

-Imali smo preliminarne razgovore, čuli smo se tokom izbornog dana, a SNS je na konferenciji za medije izrazila želju da se nastavi kako se do sada radilo. Još više me raduje da su izrazili želju da uključe i neke druge političke činioce u rad lokalne samouprave. To je dobro, nailazi period gde nam je potrebno da se mirimo, da imamo koncenzus oko dobrih stvari koje treba da se urade, jer smo tako napravili i prošlu lokalnu vlast. Imali smo programsku koaliciju, jasno smo znali šta želimo da uradimo i to smo ispunili. Naši sugrađani su to prepoznali i praktično nam dali istovetnu podršku kao pre tri godine- naglasio je Pajić i dodao da sugrađani „vide Šabac kao grad budućnosti i da su valorizovali sve ono što se radilo u prethodne tri godine“.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa