21. decembar 2023.21. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

NOVA 13. KLASA VATROGASACA SPASILACA PROŠLA OBUKU

Četiri nova vatrogasca Šapcu, dva Bogatiću

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova odnedavno je osnažen sa 108 novih vatrogasaca-spasilaca, polaznika 13. Klase Obuke za prijem pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kojima je rešenja za prijem u radni odnos sredinom decembra uručio v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić. Po uručenju rešenja, Čaušić je novim vatrogascima poručio da ulaze u službu koja se snažno i brzo razvija i da su izabrali posao koji nije lak, koji je jedan od najtežih i najzahtevnijih.

Odeljenje za vanredne situacije Šabac i Vatrogasno-spasilački bataljon Šabac u Novu godinu ulaze pojačani sa šest mladih vatrogasaca-spasilaca. Novi zaposleni mnogo će značiti pre svega zbog toga što neke starije kolege uskoro odlaze u penziju.

Foto: "Glas Podrinja"


Nikola Bogićević, Slobodan Gajić, Marko Kojić, Miloš Lazić, Nikola Panić, Luka Rajaković prošli su višemesečnu obuku koja se sastojala iz teorijskog i praktičnog dela. Trenutno rade sa mentorima u Vatrogasno – spasilačkim četama u koje su raspoređeni.

Nova 13. klasa vatrogasaca spasilaca koja je prošla selekciju kandidata i obuku za vatrogasce spasioce u toku ove godine, a zaposlena u Vatrogasno spasilački bataljon Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu broji šest radnika. Od toga četiri vatrogasca spasioca će popuniti vatrogasno spasilačku četu u Šapcu, a dva vatrogasca spasioca će popuniti jedinicu u Bogatiću.

Foto: "Glas Podrinja"


Prijem u radni odnosu Odeljenje za vanredne situaciju u Šapcu, nove, 13. klase vatrogasaca -spasilaca obeležio je svečano i načelnik ovog Odeljenja, Ivan Spajić, koji je zajedno sa komandantom Vatrogasno spasilačkog bataljona, Bojanom Milinkovićem, kao i zamenikom komandanta, komandirom čete, Srđanom Paunićem poželeo dobrodošlicu novim radnicima.

-Izuzetno je velika čast, ali i odgovornost primiti nove vatrogasce-spasioce u službu. Za ovo Odeljenje, donosno Vatrogasno spasilački bataljon pravo je osveženje kada vidimo nova, mlada lica, lica na kojima se vidi hrabrost, odvažnost i želja za radom i dokazivanjem. Znam da su, nakon uspešne selekcije sprovedene od strane Nacionalnog trening centra za vanredne situacije i Sektora za vanredne situacije i obuke za vatrogasce spasioce sada željni za novim znanjima i dokazivanjem. Mogu da budu sigurni da su došli u organizacionu jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj imaju šta da nauče i imaju od koga da nauče, kao i da steknu nova znanja i iskustva u ovoj oblasti i brzo napreduju i stasaju i kao ljudi i kao profesionalci u svom poslu. Sa njima i uz njihovu mladost, spojenu sa iskustvom radnika koji kao profesionalci dugo godina rade u ovoj službi, možemo dosta napredovati, a građane možemo uveriti da su sa svakom novom klasom koja dolazi i koja se zapošljava kod nas bezbedniji i sigurniji, istakao je Spajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Svi novi vatrogasci već su uspešno učestvovali u intervencijama gašenja požara, zajedno sa starijim i iskusnijim kolegama.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa