18. januar 2024.18. jan 2024.
Pobednici Kupa Srbije – VK Sava (foto: VK Šabac Eliksir fb)

Pobednici Kupa Srbije – VK Sava (foto: VK Šabac Eliksir fb)

VATERPOLO: KUP SRBIJE 2006. GODIŠTE

Savi pobednički pehar

Maksimalan učinak za prvi nacionalni trofej šabačkog vaterpola u 2024. godini. U velikom finalu pobeđena favorizovana Banjica. Sava 2 na poziciji sedam
Neka se po jutru dan poznaje, neka januar 2024. najavi uspešpnu i trofejnu godinu šabačkog vaterpola. Sava je osvojila juniorski Kup Srbije, pobedila u finalu favorita, Banjicu i već dugoj nisci trofeja mlađih kategorija u šabačkom vaterpolu dodala još jedan pobednički u generaciji koja to do sada nije uspevala.

Savi prvi trofej u 2024. (foto: VK Šabac Eliskir fb)


U finalu protiv Banjice, duelu dve vaterpolo škole, Šapca i Partizana, očekivana drama, nekoliko preokreta, prednost na strani jednog i drugog tima, tek u finišu je jedan od takmaca stekao plus dva. Imao je gost i napad za peterce, ali ga nije iskoristio. Konačan rezultat 10:9 za ekipu koju su predvodili Miroslav Petrović i Milivoj Branković. Boje Save u finalu branili su: Mihailo Gošić, Filip Novaković, Luka Vojinović, Ognjen Moračanin, Viktor Vasić, Nikola Pavlović, Uroš Jezdimirović, Miroslav Jakovljević, Andrej Mićić, Novak Lazić, Luka Urošević, Petar Mićanović, Ognjen Tomić i Milan Vuletić.

Obe ekipe finalisti stigli su do odlučujućeg meča uz maksimalan učinak. Sava je u grupnoj fazi pobedila: Vojvodinu 14:8, Singidunum 15:3 i Banjicu 2 10:8, a potom u polufinalu Radnički iz Kragujevca 15:10.



Sava 2 (Miloš Popović i Bojan Bogićević treneri) koju su činili igrači rođeni 2008. i kasnije finalni turnir završila je na poziciji sedam. Najmlađoj ekipi na finalnom turniru takmičenje je poslužilo kao priprema završnice Kupa za 2008. godište. Poraženi su od: Banjice, Bečeja i Radničkog, a savladali su Singidunum. Njih već tokom vikenda očekuje finale Regiona.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa