8. februar 2024.8. feb 2024.
Za opkladu
BILO JE U GLASU 07.02.1974

Za opkladu

U sumrak 2. februara okupili su se meštani sela Riđake i počeli razgovore o sportu. Mladići su se busali u prsa kako su bolji, izazivajući na megdan nešto starije nazivajući ih „penzionerima. Tako je pao dogovor da se sutradan obrazuju ekipe omladinaca i „penzionera“ i da na fudbalskom terenu pokažu ko je bolji.

Trećeg februara na fudbalskom terenu u selu otpočeo je fudbalski meč koji je uzbudio sve pristalice sporta u selu. „Penzioneri“ su očitali lekciju omladincima savladavši ih 2:1, ali uz napomenu da najmlađi fudbaler kod njih ima 31 godinu, a najstariji Milovan Despotović 46, što znači da je prosek tima 35 godina.

Za omladince igrali: Vuković, Vlajković, Tomić, Vlajković 2, Protić, Protić 2, Despotović, Despotović 2, Maksimović, Maksimović 2, Poučković, Poučković 2, a za „penzionere“: Koruga, Vlajković, M. Vuković, M. Protić, Despotović, B. Maksimović, T. Maksimović, Kovačević, T. Vuković, S. Maksimović, S. Vuković, B. Protić, S. Vuković.

Glas Podrinja u 2024. godini će proslaviti osamdesetu godinu od prvog broja davne 1944. Od starta sport je deo lista. Donosimo vam na sportskim stranama interesantne sportske vesti iz naše arhive one koje nisu bile u prvom planu, ali su deo istorije Glasa Podrinja i ovdašnjeg sporta.
D. T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa