14. februar 2024.14. feb 2024.
Foto: ZZJZ Šabac

Foto: ZZJZ Šabac

Zavod za javno zdravlje Šabac

Unapređenje imunizacije MMR vakcinom

Nakon sastanka održanog 26. oktobra 2023.godine u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović – Batut“, sa predstavnicima SZO i IZJZ Batut kao nosiocima projekta i okružnim koordinatorima iz pet okruga (ZJZ Valjevo, ZJZ Šabac, ZJZ Užice, ZJZ Kruševac, ZJZ Leskovac) kao saradnicima na projektu, Zavod za javno zdravlje Šabac je počeo sa sprovođenjem aktivnosti vezanim za projekat.

Izrađena je situaciona analiza za teritoriju Mačvanskog okruga za perod 2015-2022. godine sa posebnim osvrtom na opštine sa obuhvatom ispod 85% MMR vakcinom i ista dostavljena u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović–Batut“,16.novembra 2023. godine.


U Domu zdravlja Loznica i Domu zdravlja Vladimirci u četvrtak 25. i 25. jeanuara 2024. godine, održani su završni sastanci u okviru projekta, na kojima su dr Goranka Lončarević iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović – Batut“ i dr Ana Pajičić iz Zavoda za javno zdravlje Šabac rezimirale postignuća dopunske imunizacije i sprovedene revizije vakcinalne kartoteke od strane timova koji su izabrani na nivou ustanove. Takođe došlo je do međusobne razmene iskustava sa terena i razmene primera dobre i uspešne prakse.
ZZJŠ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa