14. februar 2024.14. feb 2024.
Treći u Kupu – Šabac Eliksir 2012 (foto: VK Šabac)

Treći u Kupu – Šabac Eliksir 2012 (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: 2012. GODIŠTE I MLAĐI

Bronza i pehar za kraj

Nova medalja za mlađe vaterpolo kategorije i treće mesto na kraju kup sezone 2023/24. godine. Najmlađi Šapčani ostvarili tri pobede i dva poraza. Partizan ubedljivo do prvog mesta. Povratak Vojvodine
Kraj je samo kup sezone za mlađe vaterpolo kategorije, još jedne u kojoj je šabačka škola pokazala više od svih drugih, no o celoj sezoni ćemo pisati u narednom broju, sada fokus stavljamo na najmlađe koji su osvojili prvu medalju i prvi pehar u svojim karijerama. Generacija 2012. i mlađi, predvođena trenerima Jovanovićem i Mihailovićem treća je u Srbiji. Među osvajačima je i jedna mlada dama, koja je shodno propozicijama bila u sastavu Šapca.

Na finalnom turniru, u svom gradu, u grupnoj fazi su pobedili ubedljivo Bečej i Valis, u duelu gde su odlučivale nijanse poraženi su od Novog Beograda mininalnim rezultatom, ali su se drugarima i rivalima iz prestonice revanširali u meču za treće mesto pobedom 11:6. U polufinalu su Šapčani poraženi od Partizana, dominantno najboljeg tima i kasnijeg zasluženog osvajača- Beograđani su sve rivale pobeđivali velikom razlikom.



Turnir je obeležio i povratak Vojvodine. Novosađani su poznati po odličnoj vaterpolo školi, dugo nisu bili u samom vrhu mlađih kategorija, no najmlađa generacija je uspela da se za to izbor u grupi sa: Beogradom, Radničkim i Partizanom, odnosno polufinalu protiv Novog Beograda. Na kraju sezone, vaterpolo škola VK Šabac pet medalja u četiri generacije, tri zlata, srebro i bronza, partizanova škola zlato, dve srebra i dve bronze...

Sledi start prvih rundi u Prvenstvu Srbije za 2006, 2008, 2010, 2012. godište, kao i debi 2013. na Prvnestvu Srbije. Uz to u kalendaru je Tomo kup u Dubrovniku i Regionalna liga.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa