22. februar 2024.22. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PRVA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Usvojen budžet za tekuću godinu

Usvojen predlog odluke o budžetu opštine za 2024. godinu uz podrobno pojašnjenje rukovodioca odeljenja za finansije Ivane Gagić koji je temelj onoga što treba izgraditi u tekućoj godini, od saobraćajne infrastrukture, asfaltiranja a opredeljenim sredstvima je pokazana briga i za osnovne i za Posavotamnavsku srednju školu sa Domom učenika, JKP „Izvor“, uglavnom za utrošak struje na bunarima dok se ne nađe bolje rešenje a uz pomoć države i obnovu drevnog zdanja „Konaka“
Poslovično ekspeditivno i ova sednica SO Vladimirci bila je uvod u leto koje će uramiti budžet usvojen da podstakne planove za tekuću godinu. Pre toga potvrđen je mandat odbornicima Radi Pajić iz Skupljena, Slavici Savić iz Vladimiraca i Draganu Živanoviću iz Jalovika sa izborne liste Aleksandar Vučić – Vladimirci ne smeju da stanu i Milanu Pavloviću iz Krnula sa izborne liste Ivica Dačić – premijer Srbije. Potom je usvojen predlog odluke o budžetu opštine za 2024. godinu uz podrobno pojašnjenje rukovodioca odeljenja za finansije Ivane Gagić koji je temelj onoga što treba izgraditi u tekućoj godini, od saobraćajne infrastrukture, asfaltiranja a opredeljenim sredstvima je pokazana briga i za osnovne i za Posavotamnavsku srednju školu sa Domom učenika, JKP „Izvor“, uglavnom za utrošak struje na bunarima dok se ne nađe bolje rešenje a uz pomoć države i obnovu drevnog zdanja „Konaka“. Sve sa nadom da će i ove godine nadležno ministarstvo nastaviti da pomaže radove i na čemu se zasniva nastavak započetih poslova na ovom impresivnom zdanju.

Tu je i javna rasveta, dubinski bunari i atarski putevi, na listi namera da se život žitelja opštine podigne na viši nivo. Nastavljeno je usvajanjem odluke o eksternoj reviziji završnog računa budžeta za proteklu godinu kao redovna zakonska procedura. Usvojen je i predlog kadrovskog plana zaposlenih u opštinskoj upravi. Usvojen i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program rada sa finansijskim planom Turističke organizacije opštine detaljno iznet od strane direktora Sandre Jovišević.

Imenovani su i predsednik i članovi mandantno - imunitetne komisije te predsednika i članova komisije za statutarna pitanja, organizaciju i normativna akta i predsednika i članova komisije za predstavke i pritužbe.

Odbornik Prodan Arnautović je izneo zanimljiv predlog da se razmotri mogućnost da JKP „Izvor“ brine o održavanju javnih površina opštine poput seoskih groblja, domova kulture i ostalih javnih površina. Na konkretnom primeru iz sela gde je skoro nemoguće naći rešenje zamolio je da se iznađe modus da se taj značajan vid brige o prostorima koji su bitni svim žiteljima opštine i da bi zapušteni prostori bili prošlost Opštine Vladimirci.


Na dnevnom redu su bila i imenovanja predsednika i članova saveta za finansije i budžet kao i predsednika i članova za urbanizam stambeno – komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine.

Potom su razrešeni predsednik i članovi upravnog odbora Turističke organizacije i imenovanje novog upravnog odbora. Data je saglasnost na cenovnik komunalnih usluga JKP „Izvor“ – prečišćen tekst uz odbornička pitanja i predloge.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa