13. jun 2024.13. jun 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Dečji osmesi i pesma

„Mala, mala matura“ održana na gradskom trgu

Tradicionalno okupljanje mališana u organizaciji Predškolske ustanove „Naše dete“ poznato kao „Mala, mala matura“ okupilo je oko 950 dece sa seoskog i gradskog područja
Dečji osmesi i pesma ispunili su u petak Trg šabačkih žrtava. Budući školarci plesom su pozdravili publiku i pokazali da su spremni za nove životne izazove i polazak u prvi razred. Tradicionalno okupljanje mališana uzrasta od 5,5 do 6,5 godina u organizaciji Predškolske ustanove „Naše dete“ poznato kao „Mala, mala matura“ okupilo je oko 950 dece sa seoskog i gradskog područja.

Foto: "Glas Podrinja"


-Veoma emotivan trenutak za decu i roditelje, kao i za sve nas koji radimo sa njima. Mislim da neću pogrešiti ako kažem da je ovaj plato na trgu danas žila kucavica grada, jer upravo se okupilo oko hiljadu mališana iz svih grupa u godini pred polazak u školu sa gradskog, prigradskog i seoskog područja. Okupljeni u krugove odigrali su zajedničku koreografiju uz pesmu „Krug drugarstva“, što je tradicionalno završni ples nazvan „Mala, mala matura“.

Foto: "Glas Podrinja"


Pesmu, kao i koreografiju, u velikim krugovima smo odabrali kao simboliku da nastave da neguju zajedništvo i empatiju, kako smo ih i učili i da prijateljstva nastala u vrtiću ne prekinu bez obzira na to da li će deca nastaviti da idu u istu školu ili ne, da nastave da se druže, vole, poštuju i što je najvažnije, da odrastu u dobre i zdrave ljude- rekao je direktor Predškolske ustanove „Naše dete“ Vladimir Rabrenović.
D.D.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa