28. jun 2012.28. jun 2012.
KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

SAVIĆ OSTAJE PREDSEDNIK OPŠTINE

Velikom većinom glasova za predsednika opštine Bogatić ponovo izabran Slobodan Savić član Demokratske stranke, diplomirani inženjer mašinstva iz Bogatića. Za zamenika predsednika opštine Bogatić izabran Dušan Erić. Predsednik Skupštine ove lokalne samouprave je Aleksandar Ilijašević. Njegov zamenik Nenad Beserovac, a sekretar Skupštine Radiša Ljubanić. Skupštinsku većinu čini koalicija 22 odbornika u kojoj su: DS, NS, SPS, JS Dragana Markovića-Palme, koju je ovde predvodio Leonid Radovanović i g
Otvarajući prošlonedeljnu sednicu Skupštine opštine Bogatić, koja je bila konstitutivna i prva u novom sazivu doskorašnji predsednik Skupštine Vladimir Stevanović pozdravio je sve prisutne i zahvalio se na dosadašnjoj sadnji. On se povlači sa ove dužnosti, a budućem rukovodstvu i odbornicama je poželeo uspešan rad. Dalje je predsedavanje sednicom preuzela Nadežda Lovčević iz Socijalističke partije Srbije. Pozdravila je sve prisutne, zahvalila se građanima na ukazanom poverenju. Predsednica Izbornr komisije opštine Bogatić Daliborka Simić, u svom kraćem izveštaju podsetila je da su za izbore održane šestog maja u opštini Bogatić partije i grupe građana podnele ukupno 12 izbornih lista, koje su bile potpune i predate na vreme.
- U opštini Bogatić glasanje je obavljeno na 31 biračkom mestu, a ukupan broj upisanih birača je bio 25.606. Glasalo je 16.685 birača, a nevažećih listića bilo je 630. Demokratska stranka Boris Tadić, osvojila je ukupno 2.580 glasova ili šest odborničkih mesta. Za Novu Srbiju u opštini Bogatić glasalo je ukupno 2.380 glasača i shodno tome imaju šest odborničkih mesta. Ivica Dačić “Socijalistička partija Srbije“ osvojila je u ovoj opštini 2.299 glasova ili pet odborničkih mesta, dok je pod rednim brojem pet Pokrenimo Bogatić-Tomislav Nikolić ( SNS) osvojila 1.972 glasa ili četiri mesta u budućoj Skupštini opštine Bogatić. Za partiju Dragana Markovića-Palme- Leonid Radovanović, glasalo je ukupno 1.270 birača i njima su pripala tri odbornička mesta. Grupe građana “Pozitivna Mačva“ sa osvojenih 1.180 glasova i “Mačva Evropska regija“ 835 glasova, osvojile su po dva odbornička mesta. Ostale partije i stranke: SRS doktor Aleksandar Martinović, Čedomir Jovanović, Preokret Vladan Jošić, Liberalno Demokratska partija, Srpski pokret obnove i Ujedinjena seljačka stranka, Partija ujedinjenih penzionera Srbije-PUPS i Demokratska stranka Srbije, nisu ostvarile cenzus, pa shodno tome ni mesta u Skupštini, rekla je Daliborka Simić, predsednica Izborne komisije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa