22. novembar 2012.22. nov 2012.
NOVINE U PROJEKTU „RASTI ZDRAVO“

PREVENTIVNI PREGLEDI ĐAKA

Dopunski projekat programa „Rasti zdravo“, koji obuhvata fizijatrijske preglede učenika prvog razreda, počeo je sa realizacijom.
Predstavljajući ovaj smegment projekta, koordinator Zoran Ljubišić je rekao da će preventivni pregledi dece doprineti unapređenju programa.
- Posle dve godine realizovanja projekta dobili smo pomoć specijalista sa fizijatrije. Sa nama je dr Mira Jojić, koja će nam pomoći da unapredimo program tako što će obaviti pregled dece na osnovu kog će se ustanoviti eventualne nepravilnosti u razvoju. Saradnja sa lekarima podrazumeva i aktivnosti fizioterapeuta, koji će deci sa deformitetima napraviti poseban program za vežbe. Na taj način, osim dva redovna, đaci će dobiti i dodatni trening, koji će im omogućiti otklanjanje posledica nepravilnog razvoja, istakao je Ljubišić.
Zbog sistematičnog rada na pravilnom fizičkom razvoju učenika Grad Šabac će u budućnosti još aktivnije nastaviti da podržava program, istakla je Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa