31. januar 2013.31. jan 2013.
OKRUŽNI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

NEMA RAZLOGA ZA BRIGU

Prošle srede Okružni štab za vanredne situacije Mačvanskog upravnog okruga održao je sedmu redovnu sednicu. Dnevni red je sadržao osam tačaka, a najvažnije aktivnosti bile su usvajanje izveštaja o radu za prethodnu i plana rada za ovu godinu.
-Lokalne samouprave pripremaju planove za eventualne teškoće i probleme koji mogu da nastanu u slučaju elementarnih nepogoda. Građane najviše interesuje da li će biti većih snežnih padavina. Svi subjekti koji su zaduženi za raščišćavanje izjavili su da su spremni i opremljeni. Štab će nastaviti svoju koordinaciju i aktivnosti usmerene ka što efikasnijem rešavanju svih eventualnih neprijatnosti, odnosno vanrednih situacija koje mogu nastati, istakao je komandant Okružnog štaba Svetomir Vešić.
Vešić je naveo da se štab prvenstveno bavi organizacionim stvarima uz angažovanje pojedinih privrednih subjekata u slučaju elementarnih nepogoda. Prema njegovim rečima, lokalne samouprave imaju opredeljena sredstva kojima plaćaju izvršioce radova, dok štab koordinira i sagledava stanja. U slučaju eventualnih nedostataka materijalnih i tehničkih sredstava na intervenciju se upućuje Vojska Srbije ili subjekti iz drugih lokalnih samouprava i okruga.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa