7. februar 2013.7. feb 2013.
OTVORENA GALERIJA

ISPRED TRŽNICE

Rad mlade Šapčanke Marije Stevanović koja je nedavno diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, prošlog petka, 1. februara, bio je izloženi na platou ispred Tržnice u okviru projekta „Otvorena galerija“. Tako su sugrađani imali priliku da vide izmišljene, fantastične likove iz sveta autorkine mašte koji pripadaju vremenu posle ljudske civilizacije. Nastali od najrazličitijeg recikliranog otpada „Čudovišta“ čine deo diplomskog rada ove talentovane Šapčanke.
-„Otvorena galerija“ promoviše otvorenost, ne samo fizičku (ulica, grad), nego i pojam otvorenosti, kao način ponašanja i delovanja bez institucionalnih pregrada, administracije, uslova, pravila i slično. U „Otvorenoj galeriji“ svako može da izlaže i svoju umetnost i svoje ideje ““ rekao je istoričar umetnosti Filip Kovačević, jedan od pokretača projekta.
Do sada je održano pet izložbi na različitim oglasnim tablama u gradu. Šapčani su imali priliku da vide radove Branka Jovića, Marka Gavrilovića, Nemanje Manjenčića i Dušana Kipića. Ovo je, kako kažu organizatori, samo početak delovanja, a projekat „Otvorena galerija“ ima tedenciju da se u budućnosti širi i razvija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa