28. februar 2013.28. feb 2013.
ZDRAVSTVO

TIMSKI RAD NAJVAŽNIJI

Centar preventivne i estetske stomatologije „Dr Filipović“, uskoro prerasta u Zavod za stomatološku zdravstvenu zaštitu pacijenata, prvi na teritoriji Šapca
Koristeći najnovije metode rada uz primenu kvalitetnih materijala, za kratko vreme, Centar preventivne i estetske stomatologije Dr Filipović, postao je ugledna stomatološka ordinacija visokih uslužnih kvaliteta. Nastao je 2003. godine, a po planovima vlasnika dr Saše Filipovića, uskoro bi trenao da preraste u Zavod za stomatološku zdravstvenu zaštitu pacijenata, jer ispunjava sve uslove za zdravstvenu ustanovu ove kategorije. Ujedno će biti i prvi privatni Zavod ovakve vrste u Šapcu.
-U početku je bilo jako teško, jer sam morao da budem doktor, menadžer, čistačica, sve. Sada je drugačije jer imamo čitav tim, u saradnji sa stručnim konsultantima Stomatološkog fakulteta, koji brine o oralnom zdravlju naših pacijenata. Tu su lekari, tehničari, asistenti, pomoćno osoblje. Počeo sam sa jednom stolicom koju smo supruga i ja kupili od novca dobijenog za svadbu. Najpre sam radio kod kuće, a kada je sve to počelo da narušava moju privatnost, izmestio sam ordinaciju iz dvorišta i uzeo lokal. Prvu pomoć sam imao od majke, pošto je ona zubni tehničar. Inače, radila je kao službenik Autobuske stanice, i prvi put je obukla mantil 2007. godine, kada smo počeli da radimo zajedno. Danas, savetujem svoje mlade kolege koje rade kod mene, da oni što pre otvore svoju privatnu praksu i vide kako je raditi sam, koliki su zahtevi ako želiš da budeš uspešan i kako izgleda kada, veoma često, i zoru dočekaš radeći. Danonoćni rad zahteva mnogo ulaganja, odvojenost od porodice, ali donosi i svoje plodove. Trenutno sam zadovoljan i važno mi je da ideju oko Zavoda za stomatološku zdravstvenu zaštitu realizujemo u najskorije vreme. Verujem da će tako i biti, jer rad čitavog tima doprinosi ostvarenju tog cilja- kaže dr Filipović.
Stomatološki fakultet Saša je završio 1998. godine, od kada postaje redovni učesnik mnogobrojnih predavanja i stručnih kurseva, kako u zemlji, tako u inostranstvu. Objavio je nekoliko radova i član je Udruženja stomatologa u Švajcarskoj, kao i Stomatološke komore Srbije. Od samog diplomiranja član je Srpskog lekarskog društva, podružnice Šabac, gde je sedam godina obavljao funkciju sekretara. Polja njegovog užeg interesovanja čine: oralna hirurgija, protetika i antiejdžing (estetska stomatologija).
Pored intervencija iz raznih stomatoloških oblasti, ordinacija Dr Filipović, nudi i, sve traženije, usluge estetike. Kao specijalista Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu, Saša je uz standardne usluge, svojim pacijentima ponudio i ove jednostavne i popularne procedure ulepšavanja. Ova vrsta usavršavanja, još uvek, kod nas ne spada u specijalizacije koje finansira država.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa