21. mart 2013.21. mar 2013.
JSP “STAN“

SERVIS U SLUŽBI GRAĐANA

Za aktivnosti JSP “Stan“ u 2013. godini planirano oko 80 miliona dinara. Akcenat stavljen na tekuće održavanje
Na poslednjoj u nizu konferencija za štampu posvećenih planovima aktivnosti javnih preduzeća u tekućoj godini predstavljen je program rada JSP “Stan“. Firme koja danas održava 313 objekata, odnosno 7.300 stanova.
- Osnovni zadatak ovog preduzeća je održavanje stambenog fonda. Pored ove delatnosti, “Stan“ preuzima vrlo važnu ulogu u realizaciji dva gradska projekta. Jedan od njih se odnosi na brigu o objektima koji predstavljaju kulturno, istorijsko i arhitektonsko nasleđe a drugi na očuvanje zgrada u ambijentalnoj celini Gospodar Jevremove ulice. Posebno bih istakao podršku vlasnicima stanova u objektima kolektivnog stanovanja starijim od 1980. godine. Početna ideja je bila da se grad rekonstrukcijom fasada ovih zgrada starih i po četiri decenije učini lepšim, ali je ova mera dobila na značaju tek nakon što smo je proširili i na postavljanje izolacije, odnosno, uveli naplatu računa za grejanje po utrošenoj toplotnoj energiji. Po ovom principu u proteklom periodu je urađeno nekoliko solitera, dok je Grad i ove godine izdvojio značajna sredstva da se ova akcija nastavi ““ istakao je gradonačelnik Miloš Milošević, i napomenuo da je Šabac po realizaciji projekata koji imaju duplu korist, sa jedne strane pospešuju estetski utisak a sa druge energetsku efikasnost , jedinstven u Srbiji.
Pre predstavljanja programa rada preduzeća za 2013. godinu, direktora JSP “Stan“ Ljiljana Jovanović, prezentovala je javnosti rezultate prošlogodišnjeg rada.
-Naša osnovna aktivnost briga o tekućem održavanju zgrada koje su nam poverene na staranje. Njih je svakim danom sve više i trenutno se staramo o oko 7.300 stanova. Tokom 2012. godine smo dosta radili. Oko deset zgrada, odnosno oko 250 stanova je ove sezone, usled postavljanja izolacije i nove fasade, imalo račune za grejanje manje od 20 do 30 procenata. Pored intenzivnog zalaganja da što veći broj zgrada dobije izolaciju i postane energetski efikasno, kompleksan posao je obavljen i u Gospodar Jevremovoj ulici na očuvanju ambijentalne celine. Ova ulica je lice Grada koje ostavlja najjači utisak na one koji u Šabac prvi put dolaze. Zbog toga je jako pohvalno što i u ovim vremenima teške ekonomske krize, ima razumevanja za ovakve projekte. Prošle godine smo sanirali i oprali nekoliko fasada, rekonstruisali fasadu na kalkanima, tako da sada možemo da se podičimo izgledaom ove ulice. Rekonstruisali smo neke školske objekte, odnosno, završen je drugi deo sanacije fasade u OŠ “Janko Veselinović“ . Okončana je adaptacija pozorišnog hola, koji je sada postao enetrijer koji treba da ima svaka institucija kulture od značaja u Srbiji. Uz sve to dali svoj doprinos na radovima na Aneksu Biblioteke šabačke ““ navela je između ostalog Ljiljana Jovanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa