11. april 2013.11. apr 2013.
PRODUŽEN ROK ZA REPROGRAM DUGOVA ZA STRUJU

NAJVEĆE INTERESOVANjE ZA NAJMANjE DUGOVE

Ukupna dugovanja domaćinstava prema ED Šabac 1.300.000.000 dinara, dok virmanski potrošači nisu izmirili svoje obaveze u visini od 300.000.000. Najveće interesovanje naših sugrađana za reprogram dugova do 50.000 dinara
Kako su prestonički mediji prošle sedmice objavili, rok za sklapanje sporazuma o reprogramu starih dugova za utrošenu električnu energiju uz otpis kamate pomeren je do 25. aprila. Novine produžene akcije odnose se na povećanje broja rata za velike dužnike posebno iz kategorije privrede (do 48) i na davanje mogućnosti kupcima sa kojima se vodi sudski postupak zbog dugova da reprogramiraju isti uz poravnjanje i plaćanje sudskih troškova. “Veliki dužnici“ koji su već potpisali sporazum o reprogramu, a ispunjavaju uslove za plaćanje na veći broj rata , mogu potpisati ankes sporazuma.
Uslov da kupac treba da izmiri račune za utrošenu električnu energiju iz 2013, kao i odredba da se sporazum prekida ako kupac ne izmiri dve uzastopne rate ostaju na snazi.
Po okončanju akcije, kako prenosi štampa, dužnicima koji ne potpišu ugovore o reprogramu dugovanja biće obustavljena isporuka električne energije.
- Do 1. aprila ugovor za reprogram duga potpisalo je oko 3.700 građana, što je trećina od ukupnog broja naših korisnika koji su imali pravo na ovu opciju. Kada je reč o virmanskim potrošačima tu je odziv bio nešto lošiji. Naime, od 1.000 kupaca koji su to mogli da učine, sporazum je potpisalo oko 170 ““ istakla je Slavica Ognjenović, šef službe pretplatničkih odnosa u Elektrodistribuciji Šabac, i objašnjava da je interesovanje građana za reprogram duga naglo poraslo poslednje nedelje pred istek prvobitnog roka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa