18. april 2013.18. apr 2013.
IZMEĐU REDOVA

OPROSTI NAM KETRIN

Oprosti nam Ketrin, novi je srpski hit. Horski se izvodi, a naravno, posvećen je vodećoj političkoj zvezdi iz evropejskog sazvežđa. Konačno smo i mi shvatili da dotična baronesa nije prihvatila naše udvarače, te moramo tražiti neku drugu. I drugačiju, razume se.
A što se tiče Evrope, ovako stoje stvari: “Prema tome dabome, dok međutim jok“.
Na televiziji imamo velikog brata, u političkom životu imamo veliku sestru. Nikako da odrastemo, pa da se osamostalimo.
Ako Evroipejci gledaju one naše kulturne televizijske sadržaje kao što su “Farma“, “Veliki brat“, “Luda kuća“ i slične, a gledaju verovatno, eto još jednog razloga da nas ne prime u tu njihovu Uniju. Doduše, ima i kod njih sijaset gluposti, al“™ ono što Srbi umeju da unakaze, e to niko živi ne može da ispravi, pa ni EU.
Nije da se hvalimo, ali prvaci smo sveta po prosipanju gluposti u odnosu na broj stanovnika. Pismenih.
Mi bi, odistinski u Evropu, al“™ ako može nekako da se ne sazuvamo. E pa ne može. Ne daju oni tamo da se po Evropi “™oda u opancima. Bre.
Pojedine svetske diplomate u Ujedinjenim nacijama desile se neki dan iznenađene retorikom našeg predsednika na skupštini te organizacije. A kad bi ti zvaničnici došli ovde među nas, i malo pročavrljali sa narodom, onako srpski, e tek onda bi čuli obogaćenu retoriku. Srpsku.
Nije da jeste, to, na primer, da se ova rubrika meša u višu politiku, ali deluje da će ovi naši pregovarati sa Šiptarima i ako oni ne budu prisustvovali tom činu.
Ustvari, mi stalno nešto pregovaramo. Te sa Istokom, te sa Zapadom, te sa Severom, te sa Jugom. Ispade da smo mi neka zlatna sredina.
A u Vojvodini se digla nekakva čudna prašina. Ne od vetra, nego od je.. vetra, odnosno nekakva politička prašina ili bolje reći politikantska. E sad, može biti, al ne mora, da Šabac postane pogranični grad, pa se opet proslavi kao veliki izvoznik suvih šljiva i kojekakvih voćnih prerađevina. Biće da je problem u pekmezu.
“Oni“, kojima nije red pominjati ime jer ih štite kojekakve nevladine organizacije pa zaštitnici ljudskih prava ili seksualnih sloboda, e “oni“, već sad najavljuju da će održati nekakvu paradu ponosa i to krajem septembra. Verovatno da od sada do jeseni daju vremena da se još Srba propederiše, pa da ih bude više.
A kad bi i oni naši silni radnici koji su osatali bez posla, sad za 1. maj, praznik rada, napravili svoju paradu, da li bi i to bila parada ponosa. Ili pravo na seksualno opredeljenje. I njih je neko... Onako!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa