13. jun 2013.13. jun 2013.
IZMEĐU REDOVA

SPASOVDAN

Danas je Spasovdan. Mi Srbi se uvek uzdamo u neki dan spasa, a oni prolaze i odlaze. Sad verujemo da će nas spasiti Evropa određivanjem datuma za dobijanje pregovora. Dokle li ćemo pregovarati videće se. Nećemo stići ni da se naživimo.
Kad su ono nedavno vaterpolisti “Zvezde“ osvojili Kup Evrope, pitali smo se kako to da klub iz te Srbije koja nije u toj njihovoj Jevropi osvoji neki kontinentalni šampionat. Pa sad nek se pitaju i oni koji su u toj njihovoj uniji.
Neće biti smanjenja plata i penzija. Ustvari biće. Ma neće. Vala može biti. Ama neće... Jedno je sigurno, povećanja neće biti. Doduše, kako kome.
A i nije red da se uzima od sirotinje pa krpe rupe koje su oparali oni bogati. Jes“™ vala baš.
Neće biti ni rekonstrukcije Vlade. Ustvari biće. A možda i neće. Ipak biće. Ama neće... U našoj prestoničkoj Nemanjinoj ulici i onoj centralnoj zemaljskoj zgradi kao da gaje ono cveće “Hoću, neću“, pa se po tome i upravljaju.
U Sloveniji prvo uhapšen pa sad i osuđen na neku globu bivši premijer. Pu, pu... tamo kod njih. Jes da su oni poodavno Evropa čudno je da se to i njima dešava. Definitivno, mi ne bi trebali da se zapućujemo u tu Evropu, pokvariće nam sve ove fine ljude.
I bivši hrvatski premijer odavno je uhapšen zbog mita, korupcije i skidanja kojekakvog kajmaka. A i oni su već spakovali kofere za Evropu. Znači, u toj Evropi se ite kako poštuje ona naša narodna poslovica “Ko sedi u lugu i sebi ne ureže sviralu, taj je budala“. Srećom naši političari ne znaju poslovice. Ili ih ne primenjuju. Javno.
Mnogi građani ove nam zemlje obeležili su i ovogodišnji Dan zaštite životne sredine. I tog dana bacali su kese i džakove sa đubretom gde god su stigli.
Tim ekološkim povodom Šabac posetili predstavnici Evropske unije koji su nam i pomogli da gradimo onu savremenu deponiju. Verovatno im je neko od domaćina rekao da se, čekajući otvaranje te deponije, u gradu nagomilalo mnogo kojekakvog đubreta. D“™ izvine njihov jevropejski obraz.
Naši igrali u Briselu. Ama ne oni političari koji tamo obigravaju za ulazak u Evropsku uniju, već fudbaleri reprezentacije. I prošli kao i političari. Šutirali u prazno.
Ovih dana treba da se pokaže da li će pre doći proleće ili ćemo dobiti vizu za Evropu. I jedno i drugo se oteglo. A izgleda neće moći da stigne oboje, mnogo je za ovako malu zemlju.
Poslednja vest je da neće biti zamrzavanja plata i penzija. Ipak će penzioneri i državni službenici biti otopljeni.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa