11. jul 2013.11. jul 2013.
KORMAN

NOVA KAPELA NA SEOSKOM GROBLjU

Mesna zajednica Korman jedna je od seoskih mesnih zajednica koja je realizovala Program podrške seoskim mesnim zajednicama na teritoriji grada Šapca radi unapređenja uslova života. Deo opredeljenih 300.000 dinara iz gradskog budžeta utrošeno je u rekonstrukciju kapele na seoskom groblju. Radove su pomogli i meštani Kormana. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prošle srede posetio je ovu mesnu zajednicu i sa njenim rukovodstvom razgovarao o urađenom i planiranom.
- Podržali smo želju meštana Kormana da rekonstruišu kapelu na seoskom groblju jer je to interes celokupnog sela. Ovakve akcije motivišu meštane, kao što je to bio slučaj i u Kormanu, da se udruže, učestvuju novčano ali i da se radno angažuju. To jeste cilj Programa podrške seoskim mesnim zajednicama, da zajedničkim učešćem meštana i Grada unapređujemo uslove života, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Prema rečima Gradimira Nikolića, predsednika Saveta MZ Korman, kapela je sagrađena 1967. godine. U međuvremenu nije renovirana tako da je izgubila namenu, što je meštanima predstavljalo veliki problem naročito kada su vremenski uslovi loši.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa