Info

17. oktobar 2013.17. okt 2013.
FUDBAL: SRPSKA LIGA ZAPAD

POTVRDA KVALITETA

Jasenica ““ Mačva 1: 3 (0:1)
Smederevska Palanka, gledalaca 400. Sudija: Marko Đoković (Čačak)7. Strelci: Nikolić u 60. za Jasenicu, Milinković u 43, Ilić u 52, Matić u 57. Za Mačvu. Žuti kartoni: S.Pavlović, Jakovljević (Jasenica), Radovanović (Mačva).
Jasenica 1911: Divac 6,5, Jovanović 6 (N.Đorđević 6), Jakovljević 6,5, Jokić 6,5, Ilić 6,5, Mirović 7, S.Pavlović 7, Nikolić 6,5, Stojanović 6 (Bojanovski-), Milovanović 6,5, Popović 6,5 (Petković-).
Mačva: Stepandić 7,5, Pejović 7,5, Spasenović 7,5, Jovanović 6 (Lazić 7), Ristivojević 7,5, Đukanović 7,5, Vidić 7,5 (Takovac-), Milutinović 7,5 (Radovanović 6), Ilić 8, Milinković 8, Matić 8.
Igrač utakmice: Ilić.
Gostujući ekipi Jasenice u Smederevskoj Palanci, Mačva je opravdala ulogu favorita i u Šabac donela ceo plen. Ovom pobedom, petom u nizu, Mačva je ostala u igri za prvo mesto, jesenjeg dela šampionata, Srpske lige-Zapad.
Sa Jasenicom, Šapčani su dobro otvorili utakmicu i u svim segmentima igre bili bolji, a prvu priliku, već u 10. minutu imao je Zoran Matić, kada je šutirao sa 17. metara ali je lopta otišla preko gola. Haubica koja je prvi put prebacila, opravdala je očekivanja u kasnijem toku utakmice. Imali su i domaći nekoliko šansi, pre svega kada je Mirović sa 25. metara šutirao pored gola, kao i Popović kome je takođe nedostajalo malo više preciznosti. Zato su crveno-crni, preko Ilića zapretili, posle greške odbrane domaćih, da bi Milinković sa petnaestak metara u prepunom šesnaestercu iznenadio nemoćnog Divca koji nije stigao da reaguje. U nastavku domaći su ponovo imali kratku inicijativu, ali su Šapčani u svojim redovima imali jasan cilj i motiv za pobedom, tako da je “Provincijski Urugvaj“ već u 52. minutu povećao prednost na 2:0, akcijom po desnoj strani koja je krunisana golom Ilića sa nekoliko metara.Najlepša akcija viđena na utakmici bila je u delju 57. minutu, kada je Matić od sredine krenuo sam i u solo akciji savladao golmana, perfektnim pogotkom. Posle vođstva od 3:0, usledio je i opuštajući deo u igri Mačve, pa su domaći golom Nikolića spasili čast u 60. minutu.
Mačvu očekuje ciklus važnih utakmica. Sledeće kolo igra se u Šapcu, u nedelju, u 14:30 časova, kada Mačva dočekuje ekipu Mladog Radnika iz Požarevca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa