21. novembar 2013.21. nov 2013.
GORAN GAGIĆ IZ BOGATIĆA U VRHU ODGAJIVAČA TRKAČKIH KONjA, NASTAVLjA PORODIČNU TRADICIJU

KAMENA JE ŠAMPIONKA

Od 165 trkačkih konja, koji su snage odmeravali na beogradskom hipodromu u sezoni prošlog leta, prelepa trogoda omica Kamena, vlasništvo Gorana Gagića, rangirana na deveto mesto
Za neke je delovalo iznenađujuće, dok je Goran Gagić, mladi odgajivač trkačkih konja iz Bogatića, polagao velike nade u svoju ljubimicu, prelepu Kamenu( trogoda kobila), da može stići prva na cilj. Uporno ju je trenirao iskusni Dušan Pajić. Na leđima Kamene u beogradskoj trci omica, protekle sezone, bio je talentovani Čeh Šara Halovik. Kamena je pogotovo u drugom delu trkačke sezone izuzetno napredovala. Dužina staze od 2.400 metara joj je odgovarala. Na kraju je opravdala poverenje gazde i ubedljivo pobedila, čak 16 dužina ispred vršačke Stojane, glavne rivalke. Kamena je sjajnim trčanjem doprinela da ubrzo splasne uzbuđenje nekih beogradskih štampanih medija, stvoreno oko ove trke, a Goranu se beogradski pesak posrećio i od glavnog sponzora trke dobio je vaučer na 2.000 eura uz fotografisanje u pobedničkom padoku.
- Konjički sport je skup i obavezuje ali ljubav prema njemu je jača od svega. To me prosto tera da idem dalje, a obavezuje i ovaj trijumf Kamene, koja je u protekloj sezoni osvojila ukupno 6.500 eura. Sada je na zasluženom odmoru, pred treninge koje počinjemo odmah po Novoj godini i nastupe u narednoj trkačkoj sezoni, kad očekujem još bolje rezultate, kaže Goran, nekoliko meseci posle u njegovoj kući u Bogatiću.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa