12. decembar 2013.12. dec 2013.
KOORDINISANA AKCIJA MUP SRBIJE

“GROM“ UDARIO I U ŠAPCU

Krivične prijave podnete protiv 21 lica. Tri osobe zadržane u pritvoru. Oduzeto 50-ak grama teških droga, veliki broj tableta, ali i oružje
Borba na suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga MUP Srbije posebnog odjeka je imala prošlog petka. Koordinisana policijska akcija pod nazivom “Grom“ sinhronizovano je sprovedena od 6 časova ujutru u svih 27 policijskih uprava na teritoriji Srbije.
Na teritoriji PU Šabac procesuirano je 21 lice, a 3 su zadržana u pritvoru. Protiv 13 osoba podnete su krivične prijave zbog proizvodnje i prometa opojnih droga, protiv sedam zbog krivičnih dela vezana za oružje, a protiv jednog zbog ometanja policije u vršenju službene dužnosti. Trenutno je u toku provera još jednog lica iz Loznice za krivična dela krađe i teške krađe. Kod njega je pronađen veći broj bicikala, motornih testera i električnih ručnih alata.
-Akcija “Grom“ je nastavak akcije “Morava“ koja je bila trajnog karaktera od 2009. godine. Obavljena su 62 pretresa, mada je na početku planiran 41, ali se u toku akcije ukazala potreba za daljim radom. Oduzeto je oko 50 grama opojnih droga, oko 300 komada tableta, 5 komada oružja, kao i nešto municije. Najviše je pronađeno marihuane, a zatim amfetamina i heroina. Takođe je otkriven veliki broj tableta, za koje ne možemo sa sigurnošću znati šta su dok se ne izvrši fizičko-hemijsko veštačenje u Nacionalno kriminalističko-tehničkom centru MUP Srbije, navode u PU Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa