27. mart 2014.27. mar 2014.
U KCŠ ODRŽANA INTERAKTIVNA TRIBINA ZA SREDNjOŠKOLCE

KAŽI JASNO I GLASNO SVOJE MIŠLjENjE

Interaktivnoj tribini „Ratovi u bivšoj Jugoslaviji“, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd i Kulturnog centra Šabac, prošlog četvrtka, prisustvovali učenici Srednje poljoprivredne škole sa Domom učenika, Ekonomsko-trgovinske škole, Šabačke gimnazije i mladi iz Kancelarije za mlade grada Šapca. U neposrednom razgovoru sa Predragom Markovićem, doktorom istorijskih nauka i naučnim savetnikom na Institutu za savremenu istoriju, i Markom Miloševićem, saradnikom Beogradskog centra za bezbednosnu politiku i doktorantom političkih nauka, imali su priliku da preispitaju svoje stavove po pitanju bliske prošlosti.
- Ideja čitave priče je da mladi izgrade svoje mišljenje tako što će čuti različita mišljenja i, onda, da budu hrabri i kažu svoje mišljenje jasno, glasno i argumentovano ““ rekla je mr Ivana Teodorović, istoričar umetnosti i rukovodilac odnosa sa javnošću u DKCB.
Osmišljene pre četiri godine tribine za srednjoškolce DKCB imaju za cilj da pokažu da ne postoji nijedna teška tema o kojoj se ne može pričati bez ograničenja i sputavanja društva i sredine u kojoj živimo.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa