15. januar 2015.15. jan 2015.
POLICIJSKA UPRAVA ŠABAC

REZULTATI RADA U 2014. GODINI

Kao i prethodnih godina “Glas Podrinja“ je imao želju da sa načelnikom Policijske uprave Šabac Slavišom Spasojević razgovara o rezultatima rada u prethodnoj godini. Tim povovdom kao i prethodnih puta poslat je zahtev za odobrenje ovog razgovora, ali nam je umesto toga stigao odgovor koji ćemo vam preneti u celosti.
ODGOVOR PU ŠABAC
Zahvaljujemo Vam se na pozivu za razgovor sa Slavišom Spasojević, načelnikom Policijske uprave u Šapcu, u cilju pisanja novinskog teksta na temu „Rezultati u radu PU Šabac u 2014. godini“.
Imajući u vidu temu Vašeg razgovora o rezultatima rada PU Šabac najbolje govore osnovni pokazatelji stanja bezbednosti na području Policijske uprave u Šapcu koji, u toku 2014. godine, beleže smanjenje kriminaliteta za 10,56 % u odnosu na isti period prethodne godine.
Procenat rasvetljavanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem u toku 2014. godine iznosi 58,44%. U toku 2014 godine rasvetljeno je 20 krivičnih dela iz prethodne godine, kao i 5 krivičnih dela iz prethodnog perioda.
Smanjen je i broj prekršaja po javnom redu i miru u odnosu na isti period prethodne godine za 6,41%.
Beleži se manji broj krivičnih dela protiv života i tela, krivičnih dela protiv imovine, kao i kr. dela protiv javnog reda i mira.
U toku 2014. godine akcenat je bio na suzbijanju nedozvoljene proizvodnje i trgovine akciznih proizvoda koji je rezultirao velikim zaplenama duvana u listu i seckanog duvana, 22.554,64 kilograma, sečki, naparivača i dr. Po pitanju rada na suzbijanju neovlašćenog držanja opojnih droga rezulati rada su bolji u odnosu na prošlu godinu.
Dobri su rezultati po akciji „Škola“, jer u zonama školama koje pokriva PU Šabac nije bilo nastradale dece.
Planovi za 2015. godinu su rad na prevenciji i suzbijanju svih vidova kriminala, naročito teških krivičnih dela, zatim na povećanju bezbednosti u saobraćaju i bezbednosti dece u školama.
GLAVNI ANALITIČAR ZA ODNOSE SA JА

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa