29. januar 2015.29. jan 2015.
SREDNjOŠKOLSKI LIST MEDICINSKE ŠKOLE „DR ANDRA JOVANOVIĆ“ NASTAVLjA SA USPEŠNIM RADOM

„MEDICUS“ PONOVO DRUGI U SRBIJI

Na konkursu za najuspešniji srednjoškolski list u Srbiji, koji je organizovalo Društvo za srpski jezik i književnost i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, časopis Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ „Medicus“ nedavno je nagrađen po treći put. Nagrada samim tim značajnija jer nastavlja kontinuitet uspešnog i kvalitetnog rada o čemu svedoče i osvojeno drugo i treće mesto 2007. i 2013. godine na istom ovom konkursu.
- Niz od deset brojeva i tri republičke nagrade rezultat je kojim se retko koji srednjoškolski časopis u Srbiji može pohvaliti. U našem gradu „Medicus“ je jedini list učenika koji je više puta nagrađivan. Deset brojeva svedoče o značaju školskog novinarstva za život jedne vaspitno-obrazovne ustanove. Velika zainteresovanost učenika za njegovo kreiranje i čitanje pokazatelj su da đački časopisi imaju ogroman značaj i vrednost uprkos današnjem trendu i konkurenciji koju donose moderne tehnologije u svakodnevni život učenika. „Medicus“ je sadržajno bogat. U njemu postoje različite rubrike među kojima treba pomenuti one sa izuzetno ozbiljnom kulturološkom tematikom, one koje potpuno odražavaju specifičnost rada stručnih profila u školi, ali i mnoštvo onih sa zabavnim sadržajima. Na osnovu bogatstva tema, kreativnosti, šarma, duhovitosti i kvalitetne tehničke opremljenosti može se adekvatno videti i sagledati kako „diše“ škola koju predstavlja, a i koliko su lucidne generacije koje priprema i izvodi na životne puteve ““ rekla je prof. srpskog jezika i književnosti mr Tatjana Jovanović, glavni i odgovorni urednik lista, dodavši da ova nagrada za učenike Novinarske sekcije predstavlja potvrdu njihove uspešnosti ali i ponos jer na najbolji mogući način promovišu ustanovu kojoj pripadaju, kao i obavezu da ubuduće budu još bolji.
Nesumnjivo, za samo deset godina postojanja „Medicus“ je postao jedan od brendova Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“.

O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa