5. februar 2015.5. feb 2015.
DOGOVOR

KlaniČari obeĆali da Će otkupiti sve svinje

Predstavnici klaničarske industrije obećali su da će od domaćih proizvođača otkupiti postojeće količine tovljenih svinja, saopštila su prosle sedmice Ministarstva poljoprivrede, trgovine i privrede Srbije.
Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, to obećanje konstatovano je na sastanku ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežane Bogosavljević Bošković sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem i ministrom privrede Željkom Sertićem.
Oni su održali sastanak radi podrške domaćim proizvođačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Na sastanku je dogovoreno da se preduzmu i u najkraćem vremenskom roku aktiviraju sve zaštitne mere koje su na raspolaganju, navodi se i dodaje da će resorna ministarstva nastaviti svakodnevno da prate stanje na tržištu.
Odgajivači svinja u Srbiji tražili su reagovanje nadležnih zbog niskih otkupnih cena svinjskog mesa, koja je oko 115 dinara po kilogramu. Odgajivači tvrde da je prihvatljiva cena 160 dinara i da je do pada cena došlo zbog preteranog uvoza, uz napomenu da su pred praznike klaničari uvezli 20.000 tovljenika.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa