19. februar 2015.19. feb 2015.
NOVA SRBIJA OBELEŽILA SLAVU

PROSTORIJE TESNE ZA SVE GOSTE

Gradski odbor Nove Srbije, u svojim prostorijama, obeležio je stranačku slavu, Svetog Simeona Mirotočivog. Činu lomnjenja slavskog kolača, prisustvovali su članovi i prijatelji stranke, kao i gosti. Božidar Katić, član Izvršnog odbora Nove Srbije, istakao je da je za njih, prošla godina bila teška i naporna, ali da je zadovoljan onim što je učinjeno.
-Danas, po 17. put Nova Srbija u Šapcu obeležava Svetog Simeona Mirotočivog, rodonačelnika i oca najdugovečnije i najveće srpske dinastije, čoveka čiji je put i život u najvećoj meri obeležio i uobličio ono što smo mi bili, što jesmo i što ćemo biti. Prošla godina bila je za nas u Novoj Srbiji godina velikog truda i napora. Uložili smo mnogo truda i rada u obeležavanje jednog od najvažnijih datuma iz naše novije istorije, ne obeležavanja radi, već da bi izvukli pouke i smernice za sutrašnjicu, iz naše teške i slavne prošlosti. Održali smo skupštinu, i izašli iz nje jači, podmladili smo odbor, održali izbore po svim mesnim odborima, formirali savete gradskog odbora, odveli do Cera, 40 kilometara daleko više od 1.500 ljudi da se poklonimo senima slavnih predaka. Danas nam je ova prostorija tesna. Tu su naši članovi odbora, predsednici mesnih odbora iz svih delova grada Šapca, iz svih sela Mačve, Pocerine i Posavine, domaćini, pravi predstavnici domaćinske Srbije, na slavi stranke domaćina. Pred nama je godina u kojoj očekujemo velike napore, rad i trud, ali i mogućnost da, zahvaljujući doslednoj politici koju smo vodili i od koje nikada nismo odustali i odstupili, preuzmemo odgovornost za vođenje našeg grada. Srećna vam, i srećna nam svima slava, naš svetac i zaštitnik Simeon Mirotočivi, rekao je Katić.
Stranačka slava Sveti Simeon Mirotočivi, obeležena je i u Opštinskom odboru Nove Srbije u Bogatiću. Slavi Nove Srbije u Bogatiću prisustvovao je veliki broj članova stranke i simpatizera Nove Srbije, kao i gosti.
Savet za informisanje NS Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa