26. februar 2015.26. feb 2015.
PODELA SERTIFIKATA NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLjAVANjE

GERONTODOMAĆICE ZAVRŠILE OBUKU

Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala Šabac, organizovala je obuku za deset gerontodomaćica. Obuhvaćene su žene iz rizičnih kategorija, dugoročno nezaposlene. Vršena je dokvalifikacija za osobe bez stručne spreme i prekvalifikacije iz određenih suficitarnih zanimanja. Obuku je izvodio novosadski “NS pro“ grup, a realizovana je u Domu zdravlja Šabac. Sertifikati su im podeljeni prošle srede.
-Dosta sam zadovoljna. Mnogo smo naučili i obučeni smo da možemo da pomognemo svima od 7 do 77 godina, od lica sa invaliditetom do nepokretnih. Nade su uvek velike i čim se bude pružila prilika pokušaću da se zaposlim, kaže Mirjana Tešanić, koja je radila 2009. godine šest meseci u Domu zdravlja u projektu NSZZ Javnih radova i od tada je bez posla.
-Negde u projekciji budućih zanimanja gerontodomaćice stoje kao zanimanje budućnosti. Činjenica je da smo društvo starih. Ova obuka će im pomoći da na tržištu rada lakše dođu do posla. Imaju priliku i da se samostalno zaposle, u privatnom sektoru, a ne samo da čekaju na zaposlenje u nekoj ustanovi. Imali smo iskustva da su ljudi otvorili manju sopstvenu agenciju za pomoć osobama treće dobi i zaposlili polaznice ove obuke, rekla je Anđelka Pajtić iz NSZZ.
Na području opštine Šabac nezaposleno je 11.603 lica. Nezaposlenost je u odnosu na januar povećana za 0,71 odsto, ali je u odnosu na februar prethodne godine smanjena za 4,27 odsto.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa