5. mart 2015.5. mar 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GO SPO ŠABAC

SPO JE PROŠAO KAO I SRBIJA

Prošlog ponedeljka, 9. marta 2015. godine u centrali stranke u knez Mihailovoj ulici u Beogradu, Srpski pokret obnove je obeležio 24. godišnjicu velikih devetomartovskih demonstracija i 25. godišnjicu osnivanja stranke. Na prijemu su govorili potpredsednik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić, predsednik stranke Vuk Drašković i predsednik Slovenske ljudske stranke, Marko Zidanšek. Na prijemu su prisustvovali predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, predsednik poslaničke grupe SVM Balint Pastor, i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Zoran Babić.
U svom govoru lider SPO Vuk Drašković je istakao da za Srbiju i dalje nije kasno da se okrene Zapadu i Evropi, uprkos tome što su antievropske snage u Srbiji danas jače nego 1991. godine. Osudio je nacionalističke elite koje čine sve kako bi sprečile put Srbije u Evropu.
- Ne treba Srbiji na putu za Evropu pomoć nikoga od onih koji sebe nazivaju srpskom elitom, a hvataju se za pištolj pri pomenu reči Evropa, Zapad, demokratija, Amerika, civilizacija- rekao je Vuk Drašković.
Prema njegovim rečima Srbija ima elitu koja želi Srbiju na Zapadu i koja se 90-ih hrabro i odvažno borila za ideale 9. marta.
Govoreći 5. oktobru 2000. godine, Drašković je istakao da je taj dan u svom temelju imao 9. mart, i da je 5. oktobar prisilio Miloševića da podnese ostavku, a da je SPO odbačen.
- Sloboda je odgurnula od sebe one koji su se ugrađivali u slobodu i san o evropskoj Srbiji. Miloševića je oborio temelj njegovog terorističkog režima. Srbiji su predstavljeni kao junaci i oslobodioci razbojnici, serijske ubice, šefovi Jedinica za specijalne operacije, eskadrona smrti, strašnih službi bezbednosti i do danas se nismo oporavili od te prodaje ideja.- istakao je Drašković.
Prema njegovim rečima, SPO će nastaviti da se bori za ubrzanje evropskog puta Srbije uprkos onih koji miniraju Srbiju na putu ka budućnosti, koji su se digli da miniraju Briselski sporazum...
On je naveo da je u svemu tome SPO prošao onako kako je prošla i Srbija istakavši „da mi ni bismo bili SPO da i danas sebi ne postavljamo cilj da budemo ledolomci na evropskom putu“.
Pre svečanog prijema predsednik stranke je položio venac na Trgu republike u znak sećanja na žrtve 9. marta 1991.
Gradski odbor SPO Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa