19. mart 2015.19. mar 2015.
KOCELjEVA

NOVa FABRIKA

Sala Doma kulture u Koceljevi bila je mala da primi sva nezaposlena lica koja su zainteresovana za rad u fabrici obuće “Karina moda“.
Kako je saopšteno, nova fabrika će od maja meseca početi sa radom u zakupljenom prostoru i u prvoj fazi zaposliće 50 iskusnih radnika koji će proizvoditi žensku cipelu srednje klase za izvoz. Do kraja godine posao bi trebalo da dobije ukupno 350 radnika kada se očekuje da će biti završena izgradnja fabrike u Industrijskoj zoni u Koceljevi u kojoj je zemljište već kupljeno.
Lokalna samouprava je uspostavila dobru saradnju sa predstavnicima italijanske grupe obuće na međunarodnom tržištu koji žele da investiraju u Srbiju. U njihovim fabrikama u Rumuniji i Poljskoj radi hiljadu radnika.
Obućarstvo u Koceljevi ima tradiciju još od 1982. godine kada je otvoren pogon Industrije obuće Beograd. U ovoj oblasti bilo je zaposleno više od 250 radnika. Nacionalna služba zapošljavanja filijala Šabac će putem obuke za poznatog poslodavca uključiti u obuku 50 nezaposlenih lica.
Kako je istaknuto, u planu je ove godine i početak rada fabrike dekorativne pirotehnike, te se očekuje da će privreda Koceljeve oživeti što daje nadu nezaposlenima da će ipak uspeti da pronađu posao u ovoj godini.
V.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa