26. mart 2015.26. mar 2015.
AKTUELNE TEME U SEOSKIM MESNIM ZAJEDNICAMA

ČiŠĆenje divlje deponije u Drenovcu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima je prošle srede obišao tri seoske mesne zajednice: Drenovac, Ševarice i Tabanović. Prilikom obilaska ovih sela, upoznao se sa problemima meštana i aktuelnim temama u mesnim zajednicama. U Drenovcu je po nalogu Gradske uprave otpočelo čišćenje divlje deponije nastale usled nesavesnog ponašanja građana, i odlaganja smeća pored puta. Gradonačelnik je napomenuo da će se na sledećoj sednici Skupštine grada predložiti odluka o odnošenju smeća sa seoskog područja, koja će rešiti problem nastajanja divljih deponija po selima. Po planu, od 1. juna će se stvoriti uslovi za stalno odnošenje smeća sa sela.
-Ako želimo da imamo čist grad, onda svi zajedno moramo da brinemo o tome. Gradska uprava će učiniti sve što je u njenoj moći, da grad ostane čist, i da se uklone sve ostale divlje deponije koje postoje. Posvećeni smo ekologiji i zaštiti životne sredine, zato apelujem na građane da ne bacaju smeće na ovakvim mestima i time prave divlje deponije, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Predsednik Saveta MZ Drenovac Dragan Reljić kaže da se čišćenjem deponije rešava veliki ekološki problem u selu. On je ujedno podsetio da je nagomilano smeće uzrok začepljenja kanala, koji kasnije prave problem oranicama.
-Ispunjava se gradonačelnikovo obećanje od pre par meseci da će se očistiti divlja deponija, na delu drenovačkog atara prema Sremskoj Mitrovici. Nažalost, zbog nesavesnog ponašanja građana koji su ovde bacali smeće, došlo je do nagomilavanja đubreta, koje je postalo ruglo ovog kraja. Ovde će biti postavljen znak da je strogo zabranjeno bacanje smeća i kontrolisaće se da li će neko ponovo pokušati da ovde baca otpad, rekao je Reljić.
Gradonačelnik je posetio i Mesnu kancelariju u Ševaricama, gde je sa Stanom Arsenović, gradskim poverenikom, razgovarao o njenim zaduženjima i obavezama, kao i o procesu registracije, odnosno preregistracije gazdinstava, koji traje do 31. marta. Poverenik je pohvalila veliki odziv meštana Ševarica za registraciju odnosno preregistraciju gazdinstava, ali je i apelovala na sve poljoprivrednike, koji to nisu uradili, da produženja roka neće biti, i da to mogu obaviti u svojim mesnim kancelarijama zaključno sa 31. martom.
Nakon obilaska Drenovca i Ševarica, gradonačelnik je sa saradnicima posetio gazdinstvo Milana Ivanovića iz Tabanovića, koji se bavi isključivo poljoprivrednom proizvodnjom. Ivanović je napomenuo da se trenutno na selu mnogo radi, ali da se teško živi od poljoprivrede. Pohvalio je potez Gradske uprave, koja je u ovom periodu, kada poljoprivrednici dosta rade na njivama, omogućio da svoja imanja preregistruju u svojim selima, uz pomoć gradskog poverenika ili šefa mesne kancelarije. Ističe da su na taj način uštedeli i novac za put u grad, kao i vreme koje bi proveli čekajući u redovima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa