13. maj 2010.13. maj 2010.
DEMOKRATSKA NARODNA REPUBLIKA SRBIJA (50 GODINA POSLE)

NAROD II

Pre nego što je pošao za Berlin, da umoli Merkelovu da nas liši “Telekoma,“ pošto ne znamo šta bi s tim što prodaje vazduh i donosi novac, Tetkin Mali od Otomana, vitez Meridijan banke, spakovao je osvedočenim nemačkim prijateljima još jedan dar u belu seljačku prtenu torbu. Dar njegovog alter-ega, Mlađanog Dinkića, u vidu suludo-bezobraznog poskupljenja fiksne telefonije. Tako su ovi sijamski blizanci, otelotvorenje Superhika koji je otimao od sirotinje da bi davao bogatima, još jednom podmazali masnu gusku na račun ovog ogolelog i obosilog naroda. A, narod ćuti! I plaća?!
Šta, zapravo, plaćamo tom bezobrazno skupom “pretplatom?“ Koju to uslugu “Telekoma,“ pred rasprodaju? Šta dobijamo za naše pare? Besplatne minute? Impulse u visini pretplate? Možda neke “izbore“ a la Aranđelovac. Na ova pitanja ne mogu dati odgovore ni dokazani matematički geniji, kao što niko nije izračunao kako banderaši obračunavaju račune za struju.
Pošto nam je Mlađani obećao akcije od (ras)prodaje “Telekoma“, a poznato je da On uvek drži reč, da mi dokazani laici probamo da izračunamo vrednost naših akcija. Jer, kanda su nešto malo veće od legendarnih 1.000 evrića. Zbirno.
Ako se uzme da smo pri uvođenju telefona plaćali liniju, kablove, radove radnika, u proseku od oko 1.200 maraka, baš onako kako smo plaćali banderašima i bandere, i žice, i javašluk, pivo i jagnjići se ne računaju, i posle plaćali pretplatu plus impulse postavlja se logično pitanje: Gde je naš deo dobiti od zarade “Telekoma?“ Da sumiramo; 1.200 maraka, plus godinama neplaćana dobit, plus kamata!... Ovo tek da posetimo Mlađanog, eksperta opšte prakse i oblandi od magle.
Teško je ne pomisliti kako bi, po Srbiju, bilo bolje da je tetka otišla u policiju, još posle prve noći kada je Mali prespavao na otomanu. Kad je već Mlađani neizbežan, i neizlečiv. A narod i dalje ćuti!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa