30. jul 2015.30. jul 2015.
ŠabaČki letnji festival od 6. do 9. avgusta

SINONIM GRADA

Šabački letnji festival (ŠLF), 13. po redu, biće održan od 6. do 9. avgusta u tvrđavi na Starom gradu. Organizatori su najavili nastupe bendova Paratibrejkers, E Play, Let 3, Dječaci, Jura Stublić i Film, Artan Lili, Kanda Kodža i Nebojša, Bad Copy, kao i koncerte demo bendova.
ŠLF je jedan od najvećih festivala u zapadnoj Srbiji i godišnje okupi oko 30.000 posetilaca. ŠLF je postao jedan od sinonima grada, a ovogodišnja organizacija poverena je mladima, uz pokroviteljstvo Grada Šapca.
Tamara Bastaja, PR Festivala, istakla je da je ovo idealna prilika da se mladi uključe u društveni život grada, kao i da budu deo jednog od najvećih i najposećenijih festivala u Srbiji.
- Drago mi je što je Grad Šabac prepoznao potencijal mladih ljudi pružio im šansu da kažu koju muziku žele da slušaju. Verujem da će se većini svideti program planiran za ovu godinu, rekla je Bastaja.
Šabački letnji festival neguje dobar muzički ukus i okuplja bendove sa prostora bivše Jugoslavije već 13 godina. Jedan od ciljeva festivala je promocija demo bendova, po čemu se ŠLF izdvaja od ostalih festivala. Prvog dana nastupiće Ponjer radgers iz Šapca i Scordisci iz Beograda. Sedmog avgusta publiku očekuje nastup benda SPRŽ iz Šapca i Plutonie iz Beograda. Treći festivalski dan rezervisan je za Convoy i Johnny Almost. Poslednjeg dana nastupiće Carpal tunnel i Giga groovy going group Beograd. Nastupi demo bendova trajaće po pola sata.
- Pored poznatih bendova, ŠLF iz godine u godinu ostavlja prostor za bendove koje šira publika malo poznaje i pruža im priliku da se promovišu na Festivalu, kao i da razmene iskustva i ostvare kontakte sa već afirmisanim muzičarima, navela je Tamara Bastaja.
Od osnivanja 2003. godine, organizovano je oko 250 koncerata najpoznatijih, kao i aktuelnih mladih bendova sa prostora bivše SFRJ. I ove godine ulaz je slobodan, kao i boravak u kampu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa