24. decembar 2015.24. dec 2015.
NovogodiŠnje vragolije

OTMICA DEDA MRAZA

Već po tradiciji u Biblioteci „Politika“ u Krupnju se krajem godine organizuje izložba novogodišnjih i božićnih čestitki koje su uradili deca iz vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola i odrasli. Izložba čestitki je humanitarnog karaktera, a prikupljen novac od prodaje čestitki je uplaćen onima kome je najpotrebniji.
U saradnji sa Predškolskom ustanovom „Naša radost“ u Krupnju deca pripremne predškolske grupe su izvela predstavu „Otmica Deda Mraza“. Prema rečima njihove vaspitačice Olivere Milovanović: „Predstava ističe trenutak u kom su zbog male nepažnje vuk i lisica svojom lukavošću uspeli da ukradu Deda Mraza. Međutim, sve to je video zečić koji je brzo (kao samo on to ume) obavestio decu koja su spasla Deda Mraza kako bi stigao na vreme da svoj deci sveta isporuči poklone“. Na oduševljenje prisutnih, ponajviše najmlađih, mali glumci su nagrađeni aplauzima i ovacijama publike. Sreću i radost mališana nije mogla da umanji ni činjenica da se ovom događaju odazvao mali broj stanovnika Krupnja koji su, izgleda, imali nekog važnijeg posla.
Novac prikupljen od prodaje čestitki biće uplaćen Udruženju „Zora“ iz Krupnja koje radi sa decom i mladima ometenim u razvoju.
D. Žugić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa