Info

28. januar 2016.28. jan 2016.
„KARAVAN ZDRAVLjA“ U JELENČI

BESPLATNI PREGLEDI

Medicinski radnici šabačkog Doma zdravlja prošle subote, u okviru akcije „Karavan zdravlja posetili su Jelenču
Besplatni opšti lekarski pregledi, poseta stručnjaka iz oblasti ginekologije i oftamologije zainteresovali su veliki broj meštana Jelenče da posete lokalnu ambulantu i provere zdravstveno stanje. Više od 60 meštana, bez obzira na to da li imaju overene knjižice ili ne, iskoristilo je priliku da proveri zdravstveno stanje. Veliko interesovanje žitelja ove, ali i svih drugih mesnih zajednica kroz koje je do sada prošao „Karavan zdravlja“, potvrdili su opravdanost ove akcije.
- Više od 500 naših sugrađana bilo je na pregledima koje je organizovao Dom zdravlja Šabac u okviru „Karavana zdravlja“. Mislim da to na najbolji način govori o značaju ove akcije. Zato ona zaslužuje našu punu podršku, a u ovogodišnjem gradskom budžetu planirali smo 54 miliona dinara upravo za oblast primarne zdravstvene zaštite. Zahvaljujući tome moguće je angažovanje mladih lekara, nabavka opreme, rekonstrukcija i izgradnja ambulanti, a to su neki od preduslova za kvalitet usluge, koji Dom zdravlja potvrđuje svakodnevnim aktivnostima. Izdvajajući ovako značajna sredstva želimo da pokažemo koliko nam je važno da svaki od žitelja našeg grada, u bilo kom njegovom delu, u bilo kom selu da živi, ostvari svoje pravo na dostupnost i kvalitet zdravstvene zaštite, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić koji je prisustvovao akciji Doma zdravlja u Jelenči.
PREVENTIVA NAJBOLjA ZAŠTITA
Akcija u Jelenči bila je prilika ženama da uputi ponovni apel o značaju redovnih ginekoloških pregleda za prevenciju karcinoma grlića materice čemu je bila posvećena i kampanja u okviru Evropske nedelje prevencije ove bolesti.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa