17. mart 2016.17. mar 2016.
NOVI PARTNER GRADSKE UPRAVE

MTV ORGANIZUJE ŠLF

Najpoznatija svetska muzička televizija MTV biće novi organizator Šabačkog letnjeg festivala. Planirane su mnoge novine, od pomeranje termina do više bina.
Na konferenciji za štampu održanoj prošlog četvrtka u gradskoj kući otkriveno je da će ŠLF otvoriti Bajaga i Zvonko Bogdan, a Festival će se održati od 29. do 31. jula. Pored toga, planirano je i izmeštanje jednog dela iz Tvrđave, pa će druga bina biti postavljena na lokaciji stare kasarne.
Deril Fidelak, direktor MTV Adria, rekao je da nisu oni izabrali Šabac, nego se Šabac nametnuo.
-Sarađivali smo sa više opština i gradova u regionu. Volimo da radimo i sarađujemo sa ljudima koji misle slično kao i mi i koji su okrenuti mladima i urbanoj kulturi. Moram da priznam da nisam mnogo znao o ovom Festivalu i mislio sam da je deo muzičkog programa Vašara, izjavio je Fidelak i dodao da je u Šapcu prvi put bio još sredinom devedesetih, kada je upoznao neke ljude odavde.
Nikola Jovanović, muzički urednik MTV Adrie smatra da se na vreme krenulo sa pripremama i da će Šapčani biti ponosni na Festival. Najavio je da će muzički program biti raznovrsniji.
-Sviraće regionalni bendovi, ali i domaći. Gledaćemo da uključimo i bendove iz Šapca i bližeg regiona. Pokušaćemo da napravimo jedan zabavni festival na kome će muzika biti osnova, ali će imati i druge prateće elemente. Ulaz će se plaćati, ali će cena biti simbolična i ona treba da bude društveno odgovorna prema investiciji koju grad svake godine ulaže i da pokušammo prvi put to da vratimo. Festival mora da počne da funkcioniše na zdravim ekonomskim osnovama i da se uloženi novac vraća, ali i donosi zaradu lokalnim privrednicima, naveo je Jovanović.
Član gradonačelnikovog tima zadužen za kulturu, Igor Marsenić, istakao je da ovakvi festivali u velikoj meri menjaju zajednicu u kojoj se održavaju. Nada se da će ovaj Festival učiniti grad još uspešnijim.
-Ne radi se samo o bendovima koji će svirati nego i o velikom broju ljudi koji će dobiti priliku da nešto rade. Fokus treba okrenuti ka ljudima koji čine kreativnu zajednicu grada. Treba da u okviru ovog Festivala imamo festival onoga što su proizvodi te urbane kulture. Treba svima koji nešto proizvode i stvaraju pružiti šansu da svoje proizvode u okviru Festivala ponude, rekao je Marsenić.
Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, naveo je da šansu za bolji život, novo zaposlenje i nove investicije niko neće doneti, nego da moramo sami da se izborimo za to i da je to upravo urađeno.
-Tražimo najveće i najbolje moguće partnere za naš grad koji će nam obezbediti regionalnu prepoznatljivost i da u našem gradu ustanovimo nove graničnike u kulturi i za to nema boljeg partnera od MTV. Sve one generacije Šapčana koje su odrastale i odrastaju uz MTV znaju o čemu govorim i oni su sigurno ponosni na naš grad. Ove je još jedna prilika da učinimo život u Šapcu boljim, rekao je gradonačelnik.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa