Info

2. jun 2016.2. jun 2016.
RADOVI NA IZGRADNjI PAROHIJSKOG DOMA NA LETNjIKOVCU U PUNOM JEKU

MESTO ZA PONOS SVIH ŠAPČANA

Kompleks Hrama Svete Trojice na Letnjikovcu uskoro će biti bogatiji za Parohijski dom. Ovo mesto služiće i za druženje svih meštana, kaže starešina crkve Rade Todorović
Zahvaljujući naporima sveštenstva Hrama Svete Trojice i podršci vernika, kompleks na Letnjikovcu uskoro će biti bogatiji za Parohijski dom. Ako vremenski uslovi dozvole, radovi će biti gotovi do praznika po kom crkva nosi ime.
- U ime Boga, zahvaljujući ljudima dobre volje koji su prepoznali naš poziv, radove na izgradnji Narodnog doma privodimo kraju. Posebnu zahvalnost dugujemo porodici Janković, vlasnicima šabačkog preduzeća „Jugokop“, koji su nam pružili veliku podršku u izgradnji temelja ovog objekta. Od tada je sve krenulo mnogo lakše, a za vikend smo i izlili ploču na Parohijskom domu. Puno nam je pomogla i porodica Prodanović, koja nam je obećala pomoć za postavljanje krovnog pokrivača. Od srca se zahvaljujem i svim drugim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način pomogli da Hram Svete Trojice dobije Narodni dom, koji će, ako Bog da, biti gotov do 19. juna i crkvene slave, kaže Todorović.
Parohijski dom biće mesto druženje svih meštana Letnjikovca.
- Veoma nas raduje to što svakog dana, a posebno vikendom, naš hram poseti više stotina vernika. Posebno nam je zadovoljstvo što većinu tih posetilaca čine deca. Imamo i dečji hor, sa oko 70 članova, a njihove priredbe će uskoro moći da se izvode u našem Narodnom domu. Parohijski dom služiće i za organizaciju književnih i pesničih večeri, likovne kolonije, duhovnih večeri i obeležavanje velikih praznika. Ovo mesto biće otvoreno za sve ljude, da se družimo. Mladi koji sami, ili u pratnji roditelja dolaze u crkvu su nam najveći podstrek da nastavimo sa uređenjem ovog prostora, dodaje naš sagovornik.
„Radove na izgradnji Parohijskog doma, za koji je parcelu obezbedio grad, izvodi firma “Šabački neimar“. Paralelno, grade se i dva letnjikovca, u neposrednoj blizini crkve i doma. Sveštenstvo Hrama Svete Trojice i u budućnosti će se truditi da čitav kompleks dobije još lepši izgled i da služi za ponos svim meštanima Šapca.“
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa