23. jun 2016.23. jun 2016.
DODELjENE VIDOVDANSKE NAGRADE GRADA ŠAPCA

PROMOCIJA ZNANjA

Poštujući višegodišnju tradiciju dodele nagrada na Vidovdan, Grad Šabac je nagradio najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada i njihove nastavnike, za postignute rezultate na republičkim takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u školskoj 2015/2016. godini.
Na svečanosti organizovanoj u Šabačkom pozorištu, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović čestitao je nagrađenim učenicima i nastavnicima, i istakao da je ova nagrada jedan od načina da se Grad zahvali vrednim učenicima koji naš kraj predstavljaju u najboljem svetlu.
-Ponosan sam što je svake godine Pozorište punije nego prethodne, jer to pokazuje da je sve više dece i nastavnika iz Šapca koji ostvaruju zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Promocija znanja i uspeha može podstaći da najmlađi đaci počnu još vrednije da uče kako bi sledeće godine i oni dobili Vidovdansku nagradu. Grad Šabac će uvek nagraditi i pomoći nastavnike koji više i marljivije rade sa decom, rekao je gradonačelnik.
On je dodao da svaki grad koji želi da napreduje mora da se sistematično bavi pitanjima obrazovanja i nauke.
U osnovnim školama nagrađeno je 66 učenika, 39 nastavnika i šest ekipa. Ukupan iznos izdvojen za učenike i nastavnike osnovnih škola je 948.000 dinara. Broj nagrađenih srednjoškolaca je 65, profesora 39 i pet ekipa, za čije nagrade je opredeljeno je 638.400 dinara. Za nastavnike koji su realizovali sekciju na Gradskom bazenu, Grad je obezbedio nagrade za 16 nastavnika koji su doprineli zdravom razvoju dece osnovnog i srednjeg obrazovanja.
Grad Šabac u školskoj 2015/2016. godini stipendira 12 studenata i za tu namenu izdvojeno je 2.500.000 dinara. Pored navedenog, iz budžeta grada finansiraju se i troškovi takmičenja, za šta je opredeljeno 4.000,000,00 dinara. Grad Šabac izdvaja sredstva za kupovinu knjiga za učenike osnovnih i srednjih škola koji su nosioci “Vukove diplome“. Takođe, opredeljeno je 64.000 dinara za srednjoškolsku nagradu „Đak generacije“.
Za svoje najuspešnije učenike i studente, Grad Šabac će iz gradskog budžeta izdvojiti 8.380.900 dinara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa