11. avgust 2016.11. avg 2016.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST STRANKE “ZAJEDNO ZA SRBIJU“™“™

JOŠ JEDNA VUČIĆEVA NEISTINA

Stranka Zajedno za Srbiju saopštava da je Aleksandar Vučić na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, tokom rasprave o predlogu nove Vlade Republike Srbije, izneo neistinu da je Srbija dobila 175 miliona evra iz IPARD programa, i za to je isključivi krivac Vučićev režim. Ta sredstva jesu alocirana, ali srpskim poljoprivrednicima nisu dostupna za korišćenje, jer po oceni EU administracija još uvek nije za njihovo povlačenje osposobila sistem Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, najvažnije institucije u postupku akreditacije Srbije za korišćenje pretpristupnih fondova EU namenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju.
EU je u tri posete revizora, koje su sprovedene 2009, 2010. i 2011. godine, dala odlične ocene za Upravu, koja je tada bila u Šapcu i upravo je izdvojila kao instituciju koja najbrže ispunjava potrebne kriterijume. Da režim uspostavljen u avgustu 2012. godine nije nekompetentno postupao, danas bi naši poljoprovrednici imali na raspolaganju po 50 miliona evra godišnje za investicije.
Preseljenje Uprave za agrarna plaćanja iz Šapca u Beograd ogromna je greška Vučićevog režima, a potpuna je neistina da je EU inicirala to premeštanje. To je posledica potpunog diletantizma naših vlasti. A što je najgore od svega, Vlada danas ne može ni približno da kaže kada će ove pare moći da upotrebe naši seljaci i paori.
O podaništvu i potpunoj nesposobnosti šabačkih Naprednjaka ovom prilikom nećemo trošiti reči. Oni su već duže vreme predmet sprdnje čitave srpske javnosti.
Predsednik ZZS Nebojša Zelenović će Vladi i nadležnom ministarstvu izneti konkretne predloge o tome kako da srpska poljoprivreda što pre dođe do ovog preko potrebnog novca. O tome će javnost biti obaveštena u najkraćem roku, stoji u saopštenju stranke “Zajedno za Srbiju“™“™.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa