14. novembar 2022.14. nov 2022.
Šapčani na vrhu tabele (foto: Sanrajs fb)

Šapčani na vrhu tabele (foto: Sanrajs fb)

Sanrajs jesenji šampion elitne grupe

Generacija fudbalera rođena 2010. godine, koja nosi dres šabačkog Sanrajsa osvojila je jesenju titulu elit grupe Fer plej lige. Prošlogodišnji šampioni Fer plej lige dobili su poziv ekipa koje su osnovale tzv. elitnu grupu klubova za kategoriju petlića i rezultatima opravdali poziv.

Šampioni u najjačoj konkurenciji (foto: Sanrajs fb stranica)


Proteklog vikenda je završena polusezona. U poslednja dva kola Sanrajs je nadigrao Crvenu Zvezdu i igrao nerešeno protiv Partizana i lider je na tabeli sa dva boda više od crno-belih pred start proleća.

U devet odigranih kola šabački klub je ostvario osam pobeda i jedan remi, a pricip takmičenja je klasični ligaški, ali se svi mečevi igraju u Beogradu, odakle je i velika većina učesnika.


Generaciju predvodi trener Marko Savić, a ovi momci su nedavno osvojili i međunarodni turnir u Istanbulu. Više o rezultatu na domaćem nivou u narednom štampanom izdanju.

Fer plej liga

Fer plej liga je najmasovnije takmičenje za takmičarsku kategoriju petlića u Srbiji. Na razlčitim teritorijalnim nivoima nastupa više od 250 ekipa, a od ove godine je osnoana elitna grupa. Selekcije petlića, uz fer plej ligu nastupaju i u ligama za svoj uzrast u okviru opštinskih fudbalskih saveza.

Za petliće ne postoji zvanično takmičenje koje obuhvata sve ekipe iz Srbije. U pionirskim selekcijama postoji završnica za šampiona države, dok kadeti i omladinci imaju jedinstvene Kvalitetne lige za svoj uzrast.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa