22. april 2023.22. apr 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Značaj dijaloga za lokalni ekonomski razvoj

Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) održao je radionicu u Ljuboviji u okviru projekta „Značaj dijaloga za lokalni ekonomski razvoj na primeru javnog-privatnog partnerstva“. Ovaj projekat realizuje „InTER“ zajedno sa Bečejskim udruženjem mladih (BUM), a finansira ga Beogradska otvorena škola (BOŠ) u okviru većeg programa koji finansira Evropska unija, prenosi Ljubovija.info.

Cilj projekta je da se unaprede kapaciteti lokalnih organizacija civilnog društva u saradnji sa javnim vlastima. Kroz projekat je predviđena organizacija nekoliko radionica u šest opština u Srbiji, Ljubovija-Bajina Bašta, Bečej-Opovo i Topola-Lazarevac. Ove opštine učestvuju u projektu i svake godine sve je vidljiviji entuzijazam lokalnih samouprava da se uključe u različite projekte koji se tiču javnog-privatnog partnerstva.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović izrazio je zadovoljstvo održanom radionicom, jer smatra da su projekti ovakvog tipa važni za sve opštine, pogotovu male kao što je Ljubovija. Radionici u Ljuboviji prisustvovalo je i pet predstavnika Bajine Bašte, koji su takođe prepoznali značaj ovakvog vida saradnje.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa