2. avgust 2023.2. avg 2023.
sportsko hodanje (foto: https://blog.myfitnesspal.com/walking-tips-from-race-walkers/)

sportsko hodanje (foto: https://blog.myfitnesspal.com/walking-tips-from-race-walkers/)

Hodanje: Takmičenje beše, cilj pređen, pobednika nema

Sportsko hodanje, kako je zvanični naziv atletske discipline, odnosno kolokvijalno brzo hodanje dobilo je možda i novu stranicu istorije u Kraljevu. Kod dama, gde je brojnost veća nego kod muškaraca, prijavile su se samo dve takmičarke što je manje od predviđenog minimuma, ali su disciplinu spasila četiri prijavljena u muškoj konkurenciji. Tri su bili članovi „Sprinta“, a četvrti mladi hodač ekipe „Surčin“. Oni su omogućili da disciplina bude organizovana. Devojke su hodale van konkurencije, što znači da se rezultat priznaju, ne i plasman.

D. Blagojević (foto: Srpski atletski savez fb strana)


U atletskoj disciplini sa olimpijskim pedigreom ove godine šest učesnika je stalo na startu zakazan za 13:30. Temperatura je bila iznad 30 stepeni, a UV zračenje u crvenoj zoni.. Dva takmičara su odustala tokom trke, Radivojević i Đinić (oba Sprint), dok su dvojica uspela da završe, bar su tako mislili svi prisutni. Najpre je kroz cilj prošao Dušan Blagojević (Sprint), a iza njega mladi Miloš Sredanović (Surčin). Ipak, nakon ishodanih 5 km glavna sutkinja je procenila da najpre jedan, a potom i drugi zaslužuju diskvalifikaciju i sačekala je da pređu liniju cilja kako bi pokazala crveni karton. Nikome nije bio jasan razlog, arbitarka nije bila raspoložena da objasni takmičarima, niti trenerima konkretnu osnovu za svoju odluku.

M. Sredanović (foto: Srpski atletski savez fb strana)


Na koncu svega, ostaje činjenica da je disciplina organizovana, po teškim uslovima (29. jul, na otvoenom, u 13:30, indeks zračenja visok, u dužini od 5 km, u uslovima koji svakako nisu za jaču fizičku aktivnost prema savetima lekara), da su dva takmičara završila trku, ali pobednika nema!
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa