21. mart 2024.21. mar 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Apel Odeljenja saobraćajne policije: Smanjite brzinu

Odeljenje saobraćajne policije Policijske uprave Šabac uputilo ja apel svim vozačima sa ciljem smanjena saobraćajnih nezgoda. Najčešći uzrok nezgoda sa povređenim i smrtno stradalim licima je brzina.

-Od početka godine, na putevima na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, u saobraćajnim nezgodama je povređeno 110 lica, dok je smrtno stradalo 6 učesnika u saobraćaju. U više od polovine nezgoda sa stradalima uticajni faktor bila je nepropisna brzina. Činjenica je da vam brzina neće uštedeti vreme već će vam, naprotiv, ostaviti manje vremena da reagujete na opasnost na putu. Takođe, činjenica je da propisno vezan sigurnosni pojas, kao i propisan i bezbedan prevoz dece u vozilu, u slučaju saobraćajne nezgode, za dve trećine smanjuje opasnost od stradanja. Napominjemo da je pažnja na putu ključ bezbednosti, a mobilni telefon u saobraćajnom toku odvlači pažnju na ekran. Zato, ostavite telefon i, dok ste u saobraćaju, uzmite sopstvenu bezbednost u svoje ruke, stoji u apelu Odeljenja saobraćajne policije.

"Vežite pojas, bezbedno prevozite decu, sigurnost je na prvom mestu. Saobraćajna policija Policijske uprave u Šapcu želi vam srećan i bezbedan put!"

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa