Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Апел Одељења саобраћајне полиције: Смањите брзину

Одељење саобраћајне полиције Полицијске управе Шабац упутило ја апел свим возачима са циљем смањена саобраћајних незгода. Најчешћи узрок незгода са повређеним и смртно страдалим лицима је брзина.

-Од почетка године, на путевима на територији Полицијске управе у Шапцу, у саобраћајним незгодама je повређено 110 лица, док је смртно страдало 6 учесника у саобраћају. У више од половине незгода са страдалима утицајни фактор била је непрописна брзина. Чињеница је да вам брзина неће уштедети време већ ће вам, напротив, оставити мање времена да реагујете на опасност на путу. Такође, чињеница је да прописно везан сигурносни појас, као и прописан и безбедан превоз деце у возилу, у случају саобраћајне незгоде, за две трећине смањује опасност од страдања. Напомињемо да је пажња на путу кључ безбедности, а мобилни телефон у саобраћајном току одвлачи пажњу на екран. Зато, оставите телефон и, док сте у саобраћају, узмите сопствену безбедност у своје руке, стоји у апелу Одељења саобраћајне полиције.

"Вежите појас, безбедно превозите децу, сигурност је на првом месту. Саобраћајна полиција Полицијске управе у Шапцу жели вам срећан и безбедан пут!"

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa