3. februar 2019.3. feb 2019.
Stefanović: Biće raspisana potraga za osobom koja je na protestu u Beogradu nosila vešala

Stefanović: Biće raspisana potraga za osobom koja je na protestu u Beogradu nosila vešala


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će "zbog velikog uznemirenja javnosti" MUP i nadležno tužilaštvo raspisati potragu za osobom koja je na poslednjem protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu nosila vešala.

Navodeći da je Srbija "zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove", ministar je u pisanoj izjavi upozorio da "nije dozvoljeno nositi vešala, i na tako grub način vredjati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje".

"To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su gradjani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobedjuje u našoj zemlji", naveo je Stefanović a preneo MUP.

Prethodno se na društvenim mrežama pojavila slika sa jučerašnjeg protesta u Beogradu na kojoj jedan gradjanin nosi improvizovani stub sa vešalima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa