20. april 2019.20. apr 2019.
Olja Bećković: Zvanično nikada nećete čuti da ima zabrana

Olja Bećković: Zvanično nikada nećete čuti da ima zabrana

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković otkazao je učešće u emisiji „Utisak nedelje“, iako je njegovo gostovanje bilo najavljeno i na televiziji, uz opravdanje da ima „važan porodični ručak“, kako nam je rekla autorka i voditeljka Olja Bećković, odnosno „iz razloga privatne prirode“, kako kaže sam Stanković.
Dejan Vuk Stanković rekao je za Danas da je blagovremeno obavestio organizatore o otkazivanju učešća i da nema nikakvih skrivenih razloga iza toga.

"Razlozi su privatne prirode. Nema potrebe za politizacijom, još manje ima razloga za pravljenje nekih mistifikacija. To je sve što imam da kažem", naveo je Stanković.

Stanković je u utorak potvrdio da će gostovati u emisiji, objašnjava Bećković za Danas, u četvrtak je na televiziji puštana reklama sa najavom emisije i sagovornika, da bi posle nekoliko sati Stanković obavestio ekipu da neće moći da dođe.

"On je zvao da javi da ima porodične obaveze, važan ručak u nedelju, na koji je zaboravio i da neće moći da dođe", prepričava Olja Bećković, odgovarajući i da zvanično i javno „nikada nećete čuti da ima nekih zabrana“ od strane vlasti. Ipak, u pozadini, moguća su dva scenarija, smatra autorka kultnog „Utiska“.
Jedna opcija je da je pristao da bi kasnije otkazao i na taj način pokušao da zabašuri da postoji ta zabrana od strane vlasti, da se gostuje u Utisku. Da ispadne „evo ja sam hteo, ali baš mi je nešto iskrslo“, mada verujem da bi se u tom slučaju potrudio da nađe neko bolje opravdanje za emisiju koja je već najavljena, ističe Bećković.

S druge strane, „moguće je da je zaista pomislio da može da donese samostalnu odluku, ali da su ga oni koji odlučuju o svemu, kada su videli reklamu, pozvali da ga pitaju da li je svestan šta radi“, navela je Bećković. Ona je dodala i da je „zanimljivo“ što je gostovanje za ovonedeljnu emisiju prihvatio Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja, i da se „nada da će on zaista i doći“. Pored njega, sagovornici koji su od početka najavljivani su i profesor Vladeta Janković i novinarka Ljiljana Smajlović.

Naknadno je najavljeno da će u sutrašnjoj emisiji treći gost biti novinar BIRN-a Slobodan Georgiev.
Novi magazin

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa