Инфо

20. април 2019.20. апр 2019.
Оља Бећковић: Званично никада нећете чути да има забрана

Оља Бећковић: Званично никада нећете чути да има забрана

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић отказао је учешће у емисији „Утисак недеље“, иако је његово гостовање било најављено и на телевизији, уз оправдање да има „важан породични ручак“, како нам је рекла ауторка и водитељка Оља Бећковић, односно „из разлога приватне природе“, како каже сам Станковић.
Дејан Вук Станковић рекао је за Данас да је благовремено обавестио организаторе о отказивању учешћа и да нема никаквих скривених разлога иза тога.

"Разлози су приватне природе. Нема потребе за политизацијом, још мање има разлога за прављење неких мистификација. То је све што имам да кажем", навео је Станковић.

Станковић је у уторак потврдио да ће гостовати у емисији, објашњава Бећковић за Данас, у четвртак је на телевизији пуштана реклама са најавом емисије и саговорника, да би после неколико сати Станковић обавестио екипу да неће моћи да дође.

"Он је звао да јави да има породичне обавезе, важан ручак у недељу, на који је заборавио и да неће моћи да дође", препричава Оља Бећковић, одговарајући и да званично и јавно „никада нећете чути да има неких забрана“ од стране власти. Ипак, у позадини, могућа су два сценарија, сматра ауторка култног „Утиска“.
Једна опција је да је пристао да би касније отказао и на тај начин покушао да забашури да постоји та забрана од стране власти, да се гостује у Утиску. Да испадне „ево ја сам хтео, али баш ми је нешто искрсло“, мада верујем да би се у том случају потрудио да нађе неко боље оправдање за емисију која је већ најављена, истиче Бећковић.

С друге стране, „могуће је да је заиста помислио да може да донесе самосталну одлуку, али да су га они који одлучују о свему, када су видели рекламу, позвали да га питају да ли је свестан шта ради“, навела је Бећковић. Она је додала и да је „занимљиво“ што је гостовање за овонедељну емисију прихватио Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања, и да се „нада да ће он заиста и доћи“. Поред њега, саговорници који су од почетка најављивани су и професор Владета Јанковић и новинарка Љиљана Смајловић.

Накнадно је најављено да ће у сутрашњој емисији трећи гост бити новинар БИРН-а Слободан Георгиев.
Novi magazin

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa