Инфо

30. јул 2019.30. јул 2019.
Сусрет власти и опозиције

Сусрет власти и опозиције

На Факултету политичких наука (ФПН) у Београду нешто после 14 сати завршен је састанак опозције и власти иза затворених врата, на коме се расправљало о изборним условима.

Састанку су присуствовали министар полиције Небојша Стефановић, посланици СНС у Скупштини Србије Владимир Орлић и Владимир Ђукановић, лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас, председник ДС Зоран Лутовац, представници Народне странке, ЛДП-а, СДА, Двери, али и посланица у Скупштини Србије Мариника Тепић.

Након састанка, који би требало да покрене дијалог о изборним условима и који је одржан уз присуство невладиног сектора на ФПН-у, медијима се кратко обратио директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић. Фондација је, заједно са ФПН-ом организовала овај састанак.

Како каже извор "Блица", данашњи састанак је практично само иницијални и не очекује се да неки велики договори буду постигнути. Идеја је да се у првом кораку ставе сви пробеми на сто и отвори дијалог опозиције и власти.

Како сазнајемо, организатор скупа је Фонд за отворено друштво, а састанку присуствују и представници цивилног сектора - председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт и Милан Антонијевић из Фонда за отворено друšштво. Антонијевић модерира округли сто, а присутан је и Бојан Клачар из ЦеСИД-а.

Декан ФПН-а Драган Симић, који је био један од уводничара на скупу, изјавио за Н1 да је до састанка дошло на иницијативу Фонда за отворено друштво и да је тиме отворен дијалог о изборним условима.
лист "Блиц"

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa