Инфо

31. јануар 2020.31. јан 2020.
Млади мењају Шабац

Млади мењају Шабац

У медијатеци Народног музеја Шабац вечерас је одржана Мини конференција "Мењам свој град: Ево како" посвећена грађанском активизму.

Помоћница градоначелника за питања младих Марија Ратковић угостила је истакнуте актере у пољу грађанских иницијатива. Ово је први у низу дoгађај који је окупио младе из школских парламената, представнике УСАДА и Траг Фондације, непосредно од грађана и грађанки проф. Ивану Колаковић и Тамару Којић.

- Покушаћемо да спојимо младе који желе промене у својој околини са онима који су већ несто мењали у Шапцу или другим градовима у Србији. Идеја је да направимо базу знања, o томе на које све начине се заинтересовани грађани и грађанке могу укључити у промене о којима маштају. Ово је прилика да се чује глас средњошколаца који су већ постигли промене у свом граду, везано за школске парламенте или за пројекте којима конкуришу за пројекат "Светионик знања".



- Своја искуства ће пренети млади из школског парламента у Сомбору. Са грађанским активизмом младе ће упознати Тамара Којић. Она ће представити своје почетке који датирају од учешћа у школским парламентима, о акцијама које су награђиване попут " Километар косе" - навела је помоћница градоначелника Марија Ратковић и додала:

-Наша канцеларија је отворена за сва питања. У сваком тренутку смо спремни за сарадњу како бисмо kроз разговор дошли до решења. План нам је да у наредном периоду комбинујемо формат мини конференције са форматима радних група који се обично одржавају у Градској кући, а и видећемо да поменута дешавања "размрдамо" организацијом у Музеју или Библиотеци како би грађанима указали да су све културне институције отворене за сарадњу - рекла је Марија Ратковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa